17.10.2019. Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija u sastavu Ministarstva državne imovine

KLASA: 112-01/19-01/10
URBROJ: 536-02-01-01/01-19-01
Zagreb, 11. listopada 2019. godine

Na temelju članka 45. i 74.a stavka 1. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, br. 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15, 61/17 i 70/19) i članka 22. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“ br. 78/17 i 89/19), ministar državne imovine raspisuje
 

JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ica upravnih organizacija u sastavu
Ministarstva državne imovine

 
UPRAVA ZA NEKRETNINE

3.-1. ravnatelj/ica Uprave– 1 izvršitelj/ica kojega/u imenuje Vlada Republike Hrvatske na razdoblje od četiri godine.

Stručni uvjeti:
– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i    
   diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij pravne struke,
– najmanje četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
– istaknuti rezultati u području od značaja za rad Uprave za nekretnine,
– položen državni ispit,
– znanje engleskog ili njemačkog jezika
– znanje rada na računalu.

UPRAVA ZA TRGOVAČKA DRUŠTVA

4.-1. ravnatelj/ica Uprave– 1 izvršitelj/ica kojega/u imenuje Vlada Republike Hrvatske na razdoblje od četiri godine.

Stručni uvjeti:
– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ekonomske struke,
– najmanje četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
– istaknuti rezultati u području od značaja za rad Uprave za trgovačka društva,
– položen državni ispit,
– znanje engleskog ili njemačkog jezika,
– znanje rada na računalu.

Osim navedenih stručnih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima. Na navedena radna mjesta ne mogu biti imenovane osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova.

Obvezni probni rad traje tri mjeseca.

Natjecati se mogu i kandidati/kinje koji/e nemaju položen državni ispit, odnosno državni ispit odgovarajuće razine uz obvezu polaganja navedenoga ispita u zakonom propisanom roku. Državni ispit nije dužan/a polagati kandidat/kinja koji/a ima položen pravosudni ispit.

Javni natječaj provodi komisija koju imenuje ministar.

Komisija za provedbu javnog natječaja utvrđuje listu kandidata/kinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja te ih poziva na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata u radu.

Razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama provodi ministar ili osoba koju on za to ovlasti.

Za predloženog kandidata/kinju provest će se sigurnosna provjera. Ravnatelja/icu rješenjem imenuje Vlada Republike Hrvatske na temelju prijedloga ministra i rezultata sigurnosne provjere.

Opis poslova i podaci o plaći za radna mjesta za koje je raspisan javni natječaj navedeni su na web-stranici Ministarstva državne imovine http://imovina.gov.hr.

Mjesto i vrijeme održavanja razgovora (intervjua) bit će objavljeni na web-stranici Ministarstva državne imovine http://imovina.gov.hr najmanje pet dana prije održavanja razgovora (intervjua).

Za kandidata/kinju koji/a ne pristupi razgovoru (intervjuu) smatrat će se da je povukao/la prijavu na javni natječaj te se neće smatrati kandidatom/kinjom.

U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja/ice prijave (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, po mogućnosti e-adresa) i redni broj radnog mjesta na koje se prijavljuje. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu na natječaj kandidati/kinje su dužni priložiti:
– životopis,
– dokaz o državljanstvu (preslik osobne iskaznice, putovnice, vojne iskaznice ili domovnice)
– preslik diplome,
– dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima i dr. (rješenje o rasporedu, ugovor o radu ili drugi dokaz iz kojeg je vidljivo na kojim poslovima je kandidat radio),
– preslik svjedodžbe o položenom državnom ispitu, odnosno državnom stručnom ispitu odnosno uvjerenje/svjedodžbu o položenom pravosudnom ispitu
– dokaz o znanju engleskog ili njemačkog jezika,
– podatke o ispunjavanju uvjeta istaknutih rezultata rada u području od značaja za rad državnog tijela sukladno članku 4. stavku 4. Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi („Narodne novine“ br. 77/07, 13/08 i 81/08).

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidat/kinja dužan/a je predočiti izvornik.

Kandidat/kinja koji/a se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti kod prijma u državnu službu prema posebnom zakonu, dužan/na je uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ br. 121/17), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, dužan/na je priložiti i dokaze o ispunjavanju uvjeta prednosti prema popisu koji je dostupan na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja putem sljedeće poveznice https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ br. 157/13, 152/14 i 39/18), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, dužan/na je i priložiti dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“ br. 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01, 103/03 i 148/13), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, dužan/na je priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidat/kinja pripadnik/ica nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“ br. 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), bez obveze dostavljanja dokaza o nacionalnoj pripadnosti.

Izabrani/a kandidat/kinja bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o imenovanju dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz javnog natječaja.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, na adresu: Ministarstvo državne imovine, 10000 Zagreb, Ulica Ivana Dežmana 10, s naznakom: »Za javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice, broj radnog mjesta i naziv ustrojstvene jedinice«.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Kandidatom/injom prijavljenim/om na natječaj smatrat će se samo onaj/a kandidat/kinja koji/a je podnio/ijela pravodobnu i potpunu prijavu i koji/a ispunjava formalne uvjete iz natječaja.
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni objavom rješenja Vlade Republike Hrvatske o imenovanju ravnatelja/ice upravne organizacije u sastavu Ministarstva državne imovine na web-stranici Ministarstva http://imovina.gov.hr.

Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmoga dana od dana objave na web-stranici Ministarstva uprave.
 
MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE