19.7.2013. Zatvoren javni natječaj za prijam u državnu službu (4 radna mjesta)

Na temelju članka 45. stavka 1. i članka 47. stavka 3. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine, broj 49/12 – pročišćeni tekst, 37/13 i 38/13), članaka 2. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, broj 74/10, 142/11 i 53/12), Plana prijema u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2013. (Narodne novine broj 50/13), Državni ured za upravljanje državnom imovinom, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u državnu službu:

U DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVOM IMOVINOM

 

SEKTOR ZA STRATEGIJU I PLAN UPRAVLJANJA DRŽAVOM IMOVINOM

- SLUŽBA ZA KOORDINACIJU AKTIVNOSTI SREDIŠNJIH TIJELA UPRAVE, AUDIO-a I HARMONIZACIJU KRITERIJA RASPOLAGANJA IMOVINOM

1. Voditelj službe – 1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca

Stručni uvjeti: Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij pravne, ekonomske ili druge društvene struke, najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na računalu, znanje jednog svjetskog jezika.

2. Viši stručni savjetnik- 1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca

Stručni uvjeti: Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički stručni studij pravne, ekonomske ili druge društvene struke, najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na računalu, znanje jednog svjetskog jezika.

SAMOSTALNA SLUŽBA ZA KOORDINACIJU KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA

3. Voditelj samostalne službe – 1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca

Stručni uvjeti: Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij pravne, ekonomske ili druge društvene struke, najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na računalu, znanje jednog svjetskog jezika.

GLAVNO TAJNIŠTVO

- ODJEL ZA FINANCIJSKO POSLOVANJE

4. Voditelj Odjela – 1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca

Stručni uvjeti: Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ekonomske struke, položen državni stručni studij, 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, znanje jednog stranog jezika, znanje rada na osobnom računalu.

Na natječaj se mogu javiti kandidati oba spola. Osim navedenih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima. U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima. Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, ali će ga biti dužan položiti državni službenik koji zadovolji na probnom radu, u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada.

Obvezni probni rad traje tri (3) mjeseca. Javni natječaj provodi komisija koju imenuje predstojnik Državnog ureda za upravljane državnom imovinom. Komisija utvrđuje popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete propisane natječajem.

Za kandidate prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prima; znanja stranog jezika i poznavanje rada na računalu. Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta za koje je raspisan javni natječaj bit će objavljeni na web-stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (www.duudi.hr). Sadržaj i način na koji će se vršiti testiranje kandidata i intervju s komisijom, objavit će se na web-stranici Ministarstva uprave (www.uprava.hr) i web-stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (www.duudi.hr).

Na web-stranici Ministarstva uprave te web-stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja testiranja, najmanje pet (5) dana prije dana određenog za testiranje. Za kandidate koji ne pristupe testiranju i intervjuu smatrat će se da su povukli prijavu na javni natječaj.

Uz prijavu kandidati su dužni priložiti:

– životopis (vlastoručno potpisan)

– preslik diplome

– preslik domovnice

– preslik radne knjižice

– preslik svjedodžbe ili potvrde o položenome državnom stručnom ispitu

– preslik uvjerenja nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

– dokaz o znanju stranog jezika

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik. U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja prijave (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, po mogućnosti e-adresa) i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje. Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 35. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, broj 174/04, 92/05, 2/07, 107/07, 65/09, 137709, 146710, 55/11, 140/12 i 18/13) uz prijavu na natječaj dužan je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, te dokaz da je nezaposlen (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji je način prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (rješenje, ugovor i sl.).

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 10. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 143/02 i 33/05) uz prijavu na natječaj dužan je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o utvrđenom invaliditetu, odnosno drugi dokaz iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01 i 103/03) uz prijavu na natječaj dužan je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidat pripadnik nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine, broj 155/02, 47/10 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 80/10) bez obveze dostavljanja dokaza o nacionalnoj pripadnosti.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama(http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2483391.html), dakle do 01. kolovoza 2013. godine na adresu:

Državni ured za upravljanje državnom imovinom,
Ivana Lučića 6, Zagreb,
s naznakom: »Za javni natječaj – za prijam u državnu službu« te redni broj radnog mjesta za koje se kandidira.

Osobe koje ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.