2.9.2014. Poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne neovine broj 92/05, 107/07, 27/08, 49/ 11, 150/11, 34/12, 49/12 – pročišćeni tekst, 37/13 i 38/13), Uredbe o uvjetima i načinu izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u državnim tijelima („ Narodne novine“ broj 100/11) i Plana prijama na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom za 2014. godinu, KLASA:943-01/14-01/363    URBROJ: 536-02/01-2014-8 od 18. kolovoza 2014, Državni ured za upravljanje državnom imovinom, raspisuje

 

JAVNI POZIV

za prijam polaznika na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Državni ured za upravljanje državnom imovinom

 

Kabinet predstojnika Državnog ureda

Rbr. 1-5. Stručni suradnik/ca – 12 izvršitelja/ca

Uvjeti za prijam: Završen diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij ekonomske ili pravne struke, poznavanje engleskog jezika, znanje rada na računalu.

Osim navedenih uvjeta, kandidati/kandidatkinje trebaju ispunjavati i opće uvjete iz članka 4. stavka 1. Uredbe o uvjetima i načinu izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u državnim tijelima, kojima je propisano da se osoba može primiti na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ako:

a)    je prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba pri nadležnoj službi za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, sa stečenim akademskim nazivom magistra struke ili stručnog specijaliste ili akademskim  stupnjem stečenim prije stupanja na snagu Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju („ Narodne novine“ broj 107/07) koji se izjednačava s odgovarajućim akademskim ili stručnim nazivom ili akademskim stupnjem u skladu s odredbom članka 14 toga Zakona;

b)    ima odgovarajući stupanj obrazovanja i struku predviđenu za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se obavljanje prima na stručno osposobljavanje;

c)    nema radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u smislu odredbi Zakona o državnim službenicima;

d)    za nju ne postoje zapreke za prijam u državnu službu utvrđene odredbom članka 49. stavka 1. Zakona o državnim službenicima.

Pored navedenih uvjeta, kandidat/kandidatkinja treba ispunjavati i uvjet iz Zakona o poticanju zapošljavanja („ Narodne novine“ broj 57/12 i 120/12) i voditi se u evidenciji tijela nadležnog za vođenje evidencije o nezaposlenima kao nezaposlena osoba minimalno 30 dana te koji nemaju više od 1 godine staža u zvanju za koje su se obrazovale, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju ( i bez obzira na godine starosti).

Osobe koje se prijavljuju na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa dužne su dostaviti svoju prijavu Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Dežmanova 10, Zagreb, u roku 8 dana od dana objave Javnog poziva, sa svim traženim prilozima.

Nepravovremene i nepotpune prijave neća se razmatrati.

Popis prijavljenih osoba Državni ured za upravljanje državnom imovinom dostavlja Hrvatskom zavodu za zapošljavanje radi provjere podataka o ispunjavanju propisanih uvjeta.

Nakon utvrđivanja popisa kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog poziva, sukladno članku 6. stavak 2. Uredbe o uvjetima i načinu izbora osoba na stručno osposobljavanje nadležna služba za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured u Zagrebu provest će postupak profesionalne selekcije kandidata, a Komisija Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom provest će intervju s kandidatima.

Sve relevantne informacije vezane za postupak selekcije objavljivat će se na  web stranici Državnog ureda.

Nakon provedenog selekcijskog postupka, odluku o izboru kandidata donosi Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. O završetku postupka selekcije biti će obaviješteni svi kandidatai koji udovoljavaju uvjetima navedenim u Javnom pozivu, dok će izabranim kandidatima biti upućen poziv za potpisivanje ugovora o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.

S kandidatom/kandidatkinjom izabranim za stručno osposobljavanje zaključuje se pisani ugovor u kojem se utvrđuje radno mjestoza čije se poslove provodi stručno osposobljavanje, trajanje stručnog osposobljavanja te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana.

U prijavi na Javni poziv kandidati trebaju navesti osobne podatke ( ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona ili mobitela te po mogućnosti e-mail adresu) kao i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje kao i sve tražene priloge. Prijava mora biti vlastoručno potpisana.

Uz prijavu obvezno je dostaviti i slijedeće priloge i dokaze o ispunjavanju uvjeta:

  1. životopis ( vlastoručno potpisan),
  2. dokaz o stručnoj spremi ( preslika diplome ili svjedodžbe),
  3. dokaz o hrvatskom državljanstvu ( preslika Domovnice),
  4. uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ( ne starsiji od 6 mjeseci),
  5. uvjerenje o nezaposlenostoi nadležne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a kandidati su prije sklapanja ugovora dužni dostaviti na uvid izvorne dokumente.

Prijave s dokazima o ispunjavanju potrebnih uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave Javnog poziva, na adresu: Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Dežmanova broj 10, 10000 Zagreb, s naznakom „ Javni poziv za stručno osposobljavanje – ne otvaraj“.

Ovaj Javni poziv objavit će se u Narodnim novinama, na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanjewww.hzz.hr, web stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Natječaj vrijedi od 2.rujna 2014 do 10. rujna 2014.