Priopćenje sa zatvorenoga dijela 196. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 196. sjednice Vlade verificirano je stajalište Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC), održan 21. veljače 2023.
 
Utvrđeno je pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.
 
Vlada se očitovala u upravnom sporu radi poništenja odluke.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2023.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješen je glavni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Damir Kaufman, s danom 1. ožujka 2023., a državnoj službenici Helgi Svirčić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika, s danom 2. ožujka 2023. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnom službeniku Željku Motiku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 3. ožujka 2023., a najduže do šest mjeseci jer mu ovlaštenje ističe 2. ožujka 2023.
 
Razriješena je dosadašnja vršiteljica dužnosti predsjednika Službeničkog suda Sandra Kantolić te dio članova Službeničkog suda – Dušanka Zastavniković Duplančić, Tihana Bokan, Natalija Glumičić Šćekić i Tanja Dodik. Novom predsjednicom Službeničkog suda imenovana je Mirjana Rigljan, a članovima Ela Mišura Stopfer, Marijan Glavaš, Ida Vrančić i Mateja Cvitić.
 
Na osobni zahtjev, s danom 28. veljače 2023., razriješen je ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Ivan Klanac, a državni službenik Jože Dušič dobio je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije, s danom 1. ožujka 2023., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja, a najduže do šest mjeseci.
 
Državnoj službenici Maji Pupačić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja, a najduže do šest mjeseci.

Pisane vijesti