Program URBACT III

URBACT III je program europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Cilj Programa je promicanje integriranog održivog razvoja gradova i poboljšanje učinkovite provedbe kohezijske politike EU na lokalnoj i regionalnoj razini kroz razmjenu dobrih praksi i iskustava gradova o novim modelima upravljanja, prostornom planiranju, mjerama održivog razvoja, promociji socijalne uključivosti i jačanju urbano-ruralnih veza.

Pratite novosti i događanja vezane uz provedbu Programa URBACT i na društvenim mrežama:

  • URBACT:      
  • Hrvatska:   
 

Objavljen konačni nacrt Programa suradnje URBACT IV

21.07.2021. - Nakon više od godinu dana rada Odbora za programiranje, brojnih on-line rasprava, otvorenog savjetovanja s dionicima na razini EU-a te provedene ankete o potrebama gradova, pripremljen je konačni nacrt Programa suradnje URBACT IV.

URBACT IV će, kao i prethodni program, raditi na promicanju integriranoga održivog urbanog razvoja kroz suradnju u okviru mreža gradova, izgradnju kapaciteta i diseminaciju znanja i iskustava.

Konačni nacrt Programa suradnje, kao i obrazac za dostavu eventualnih upita ili prijedloga vezanih za URBACT IV dostupan je na https://urbact.eu/new-urbact-programme-drafted, a zainteresirana javnost je pozvana dostaviti svoje prijedloge i komentare do kraja srpnja 2021.


Aktivnosti

Informirajte se o novostima i događanjima vezanim uz program URBACT III.