CERP i Grad Dubrovnik potpisali Ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa d.d. Dubrovnik

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/CERP_DU_01.jpg

U Ministarstvu državne imovine, danas, 16. travnja 2019. godine potpisan je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa d.d. Dubrovnik kojem je nazočio ministar državne imovine Goran Marić. Ugovor su potpisali ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Kupovna cijena dionica je 17 milijuna kuna.

Prigodom potpisivanja Ugovora, ministar Marić je rekao: „Čestitam potpisnicima i svima koji su sudjelovali u ovom procesu. Ovo je na tragu naše politike da se CERP rješava udjela koji nam nisu od posebnog interesa, ali su zato od posebnog interesa Gradu Dubrovniku. Znam da će to za budućnost Gradu Dubrovniku puno značiti.“
 
„Jako sam sretan što je Grad Dubrovnik došao u mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela, koji su dubrovačko srebro. Ovim smo došli u poziciju gospodarit strateškom imovinom na samom ulazu u grad, vratima od Pila kojima dnevno prođe nekoliko tisuća ljudi i zbog toga je iznimno važno kontrolirati i moći promišljati taj prostor u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Franković i zahvalio ministru Mariću na suradnji.
 
 

Pisane vijesti