Državna tajnica Sanja Bošnjak primila u posjet Veleposlanika Kraljevine Danske Nj.e.g. Christiana Thorninga

  • Slika /slike/Opcenito/2021_04_30_image-2.jpg
  • Slika

Državna tajnica Sanja Bošnjak primila je 30. travnja 2021. u posjet Veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj.e.g. Christiana Thorninga. Sastanku je nazočila i načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u zgradarstvu gđa Irena Križ Šelendić.

Državna tajnica Sanja Bošnjak zahvalila je Veleposlaniku i izaslanstvu na iskazanom interesu za posjet Ministarstvu, te zaželjela dobrodošlicu.

Istaknula je kako Republika Hrvatska i Kraljevina Danska imaju vrlo dobre i prijateljske odnose, te da dvije zemlje povezuju slična geografska veličina, broj stanovnika i veliki broj otoka što predstavlja brojne sličnosti.

Također, istaknuto je kako dvije zemlje dijele EU teme od zajedničkog interesa: gospodarski rast i zapošljavanje, EMU, energetika i poljoprivreda.

Na sastanku se razgovaralo o područjima zajedničkog interesa u kojima postoji potencijal za razvoj  suradnje: energetika, energetska učinkovitost i područje obnovljivih izvora energije.

Sastanak je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, uz iskazanu želju obiju strana za uspostavu i razvoj buduće suradnje.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja