Državni tajnici Hanžek i Josić obišli centar Siska

Slika /slike/186259731_2828613700721475_676534583928782836_n.jpg

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek  gostovao je danas, 14. svibnja uživo na radio postaji Sisak.

Državni tajnik dao je cjelovito objašnjenje svih postupaka obnove obiteljskih kuća u Sisku i na području cijele županije. Programom obnove sanacije nekostruktivnih elemenata obiteljskih kuća označenih zelenom naljepnicom danas su ugovoreni radovi na 360 kuća, izrada projektne dokumentacije gotova je za 1600 kuća a u pripremi su javna nadmetanja za izradu projektne dokumentacije i izvedbu radova za 3000 kuća.

Prijavu šteta po ovome programu moguće je i dalje predavati putem lokalnih Stožera civilne zaštite. Do danas je Središnji državni ured preuzeo u zadaću obnovu 6381 kuća. Obnova obiteljskih kuća označenih žutom i crvenom naljepnicom planira se započeti u lipnju ove godine na način da će stanje svake kuće sa prijavljenom štetom, prvo snimiti operativni koordinator. Postupak je slijedeći nakon priprema koji vrši operativni koordinator slijedi izrada projektne  dokumentacije, a koordinatori će detaljno na terenu objasniti postupak obnove svakom vlasniku. 

Članovi Stožera civilne zaštite zaduženog za uklanjanje posljedica razornog potresa, državni tajnik Gordan Hanžek i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade,  Željka Josić obišli su u popodnevnim satima i centar Siska.



Pisane vijesti