Državni tajnik Gordan Hanžek održao sastanke s projektantskim uredima kao pripremu ugovaranja usluge operativnih koordinatora, projektiranja i stručnog nadzora

Slika /slike/Nalovna 1.jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Gordan Hanžek dana 23. i 24. ožujka 2021. godine održao je sastanke u kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s projektantskim uredima na temu Programa obnove obiteljskih kuća stradalih u potresu 29. prosinca 2020. i naknadnim potresima na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i dijela Zagrebačke županije.

Program sanacije nekonstruktivnih elemenata Ured provodi u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo.

Istraživanjem tržišta, prezentacijom projekta i razmjenom ključnih informacija između Državnog ureda i projektanata ostvaren je nužni preduvjet uspješne provedbe Programa, a stvaranje partnerstva svih dionika garancija je realizacije obnove.

Najavljeno pokretanje aktivnosti obnove obiteljskih kuća odnosi se na sanaciju dimnjaka, krovova, zabatnih zidova i ostalih nekonstruktivnih elemenata. Prvi korak u realizaciji je ugovaranje usluga operativnih koordinatora i izrade projektne dokumentacije, ukupni trošak  u potpunosti će se financirati iz donacijskih sredstava akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Državni tajnik istaknuo je, da je prioritetni zadatak povratak stanovništva i vraćanje sigurnosti života u obiteljskim domovima prije početka sezone grijanja.

Pisane vijesti