Državni tajnik Hanžek na radnom sastanku sa načelnikom Općine Kijevo

Slika /Kijevo listopad 22/314380946_1294596661319173_3835719009808382599_n.jpg
Na poziv načelnika Općine Kijevo Martina Ercegovca državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek održao je radni sastanak i obilazak zemljišta za buduća gradilišta obiteljskih kuća na području Teskera.

Iako je mala općina u Šibensko - kninskoj županiji nedaleko od Knina na njenom području djeluje čak 10 udruga. Jedna od tih je i udruga mladih ''Kolarica'' koja se nalazi u naselju podno Dinare u Društvenom centru “Dinarsko srce” a koju je obišao državni tajnik Hanžek u pratnji načelnika Ercegovca.

U Društvenom centru “Dinarsko srce” održavaju se radionice tradicijske kulture s ciljem očuvanja folklorne baštine dinarskoga kraja a koje se bave tradicijskom kuhinjom, tkanjem, plesom, glazbom, krajobraznom arhitekturom, poduzetništvom i ruralnim razvojem, te planinarenjem i uzgojem ljekovitog bilja. Društveni centar je opremljen tkalačkim stanom na kojem sudionici radionica uče princip tkanja i izradu dijelova nošnje.

Na radnom sastanku razgovaralo se o odabiru projekata i aktivnostima jedinica lokalne samouprave na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu te programu usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na potpomognuta područja.
 
 

Pisane vijesti