Državni tajnik Hanžek održao radne sastanke sa gradonačelnicima Siska i Gline

Slika /612.22 Glina i Sisak/318211184_466564882076322_6180639425595561284_n.jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek održao je u utorak, 6. prosinca radne sastanke sa članovima Savjeta Grada Siska na čijem je čelu gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i gradonačelnikom Grada Gline Ivanom Jankovićem sa suradnicima.

Na sastanku u Sisku, članove Savjeta državni tajnik je izvijestio o dinamici obnove na cijelom području Sisačko - moslavačke županije, a o detaljima za pojedinačne projekte na upit sudionika izvijestit će ih naknadno iz Centra za obnovu.

Savjet, gradonačelnicu i predsjednika Gradskog vijeća posebno su zanimale informacije o pokretanju obnove višestambenih zgrada na području Siska.

Državni tajnik Hanžek je najavio da na proljeće 2023. godine predviđa se raspisivanje javne nabave za konstrukcijsku obnovu zgrade u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda u Sisku te da je u tijeku priprema dokumentacije za ostale višestambene zgrade i objekte.

Nastavno na radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske održanom u Petrinji, državni tajnik Gordan Hanžek i gradonačelnik Gline Ivan Janković dogovorili su otvaranje Ureda za obnovu u Gradu Glini. Državni Ured Centra za obnovu će informirati stradalnike po pitanjima obnove obiteljskih kuća, višestambenih zgrada i privremenog smještaja a nalazit će se u dvorištu gradske uprave, u kontejneru broj 11, zajedno s uredom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ured u Glini bit će otvoren svake srijede od 10 do 14 sati, a početak rada je od 14. prosinca 2022.
 
Na sastanku je državni tajnik izvijestio gradonačelnika Jankovića, zamjenicu gradonačelnika Branku Bakšić Mitić i suradnike o dinamici obnove kao i Operativnom programu konkuretnosti i kohezije na području Grada Gline zahvaljujući kojem su u izgradnji četiri višestambene zgrade u vlasništvu Republike Hrvatske na potresom pogođenim područjima financiranih iz EU fondova, a u koje će biti smješteni stradalnici na ovome području.
 

Pisane vijesti