Državni tajnik Hanžek s delegacijom koju je predvodio predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao kontejnersko naselje Mali dom u Glini

Slika /slike/GlinaNaslovna.jpg
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je u radu Stožera civilne zaštite u Petrinji i obišao kontejnersko naselje Mali dom u Glini u pratnji s potpredsjednicima Vlade Republike Hrvatske Tomom Medvedom i Borisom Miloševićem, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom, državnom tajnicom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Margaretom Mađerić i gradonačelnikom Gline Stjepanom Kostanjevićem.
 
Premijer Plenković je na radnom sastanku Stožera civilne zaštite izvješten o svemu dosad učinjenom za područje Banovine, od toga kako napreduju aktivnosti vezane za sanaciju posljedica potresa, pripreme za obnovu, do pomoći stanovništvu ovoga dijela Hrvatske.
 
Tim povodom predsjednik Vlade zahvalio se cijelom Stožeru civilne zaštite, čelnicima lokalne samouprave, kao i svim bitnim akterima koji su otpočetka davali veliki doprinos na stradalom području. Više od 2.000 kontejnera i mobilnih kućica na Banovini priključeno je na struju, a svi građani koji su ostali bez vlastitog krova nad glavom i nadalje su oslobođeni plaćanja računa za električnu energiju i plinsko grijanje. Vlada Republike Hrvatske produžila je mjeru oslobađanja plaćanja cestarine, te tako vožnja autocestom prema Sisku i dalje je besplatna za sve korisnike.

Pisane vijesti