Državni tajnik Nikola Mažar održao radni sastanak s gradonačelnikom Belog Manastira Tomislavom Robom

Slika /arhiva/2019/83545024_3507949322610468_4038491227975319552_o.jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i voditelj Područne službe Vukovar Miroslav Kosanović, održali su radni sastanak s gradonačelnikom Belog Manastira Tomislavom Robom.

Uoči sastanka delegacija je posjetila gradilište zgrade u Kneževim Vinogradima.

''Svi su radovi završeni, slijedi ishođenje preostalih dokumenata i tehnički pregled, koji će se provesti tijekom veljače,  nakon čega slijedi izdavanje uporabne dozvole i useljenje korisnika'', izjavio je državni tajnik.

Obnova i adaptacija 24 državna stana na području grada Belog Manastira i prigradskog naselja Šećerana, bila je jedna od tema radnog sastanka. Naime, kako je već ranije dogovoreno obnova stanova bi trebala završiti do proljeća ove godine. Također, sugovornici su se osvrnuli na investiciju vrijednu preko 20 milijuna kuna, za koju je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje proveo postupak javne nabave za odabir izvoditelja građevinskih radova na izgradnji višestambene zgrade u Osječkoj 126.

''Nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja, od Ministarstva financija moramo zatražiti suglasnost za zaduženje jer vrijednost investicije premašuje 10 milijuna kuna a rok za izgradnju je duži od godinu dana. Početkom travnja, ako ne bude žalbi, očekuje se potpisivanje ugovora i početak izgradnje koja bi trebala biti završena do kraja ljeta iduće godine. Vrijednost radova procijenjena je na 20-ak milijuna kuna a u zgradi će biti 33 stana, od čega tri namijenjena osobama s invaliditetom. Naime, izgradnjom ove zgrade, osim što će grad dobiti novu i moderniju vizuru, dodatno će biti omogućeno stambeno zbrinjavanje svih koji u Belom Manastiru ostaju živjeti ali i otvorena mogućnost povratka. Imam informacije da interes mladih postoji, posebice stručnih kadrova a na nama je da im to kroz razne aktivnosti omogućimo '', rekao je državni tajnik Nikola Mažar.

Raspravljalo se i o rješavanju problema stanara u ulici Bele Bartoka te je donesen zaključak da će se u suradnji Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Grada Belog Manastira, iznaći najbolje moguće rješenje. U Beli Manastir će za vrlo kratko vrijeme biti uloženo oko 30- ak milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje što se odavno nije dogodilo na ovome području, rekao je gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Državni tajnik Nikola Mažar dodao je da očekuje nastavak provođenja takozvanog E – modela, isporuke građevinskog materijala mladim obiteljima koji je znatno povoljniji nego što je bio prije, kako zbog znatno brže isporuke tako i povrata dijela uloženih sredstava u nadogradnju odnosno izgradnju.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao i Područnom službom,​ čime je još jednom potvrđena uspješna suradnja Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i lokalne zajednice.

Pisane vijesti