Državni tajnik Uhlir na međunarodnom događanju

Slika /slike/Opcenito/6.9.2019.westin.uhlir1.jpg

U hotelu Westin u Zagrebu od 4. do 6. rujna 2019. godine održavaju se: 14. Međunarodna konferencija Organizacija, tehnologija i menadžment u graditeljstvu (OTMC 2019) i 7. Konferencija Međunarodnog udruženja za upravljanje projektima (IPMA RC). Konferencije okupljaju vodeće stručnjake i znanstvenike iz područja upravljanja projektima, a ovogodišnje teme su građevinska tehnologija i dizajn, BIM,  održivost i zdravlje u izgrađenom okruženju te istraživanje i obrazovanje u građevinarstvu.

Organizatori ovog događanja su Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga za organizaciju građenja, Hrvatska udruga za upravljanje projektima i međunarodna udruga International Project Management Association (IPMA) dok je jedan od pokrovitelja i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. 

Tijekom tri dana ovog događanja biti će održano niz okruglih stolova o aktualnim temama, prezentacije radova pristiglih iz više od 35 država, a govorit će se i o najboljim praksama upravljanja velikim i mega projektima. Ovo je ujedno i prilika za susret i međusobno upoznavanje stručnjaka i istraživača iz različitih industrija i kultura. 

Državni tajnik Željko Uhlir u svom uvodnom izlaganju naglasio je kako je u Republici Hrvatskoj prepoznata važnost upravljanja projektima i razvijen zakonodavni okvir za građevinske projekte koji se financiraju javnim sredstvima. Propisani su financijski pragovi za vrste građevinskih radova za koje treba imenovati voditelja projekata, kao i zahtjeve koje moraju ispunjavati osobe koje upravljaju projektima. 

„Ove godine obilježava se 100 godina od osnivanja tehničkih fakulteta u našoj zemlji. Tijekom proteklih 100 godina naši inženjeri dokazali su svoje kompetencije na mnogim zahtjevnim projektima u zemlji i inozemstvu“ – u svom govoru istaknuo je državni tajnik Uhlir.

„Konferencije poput ovih doprinose povezivanju i razmjeni stručnosti i iskustava kako bi se struka razvila i pridonijela razvoju društva u cjelini“ – zaključio je Uhlir.

Više informacija o ovom događanju dostupno je na internetskim stranicama: http://www.otmc-conference.com/.


Pisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo