Državni tajnik Željko Uhlir prisustvovao otvorenju izložbe Modular Homes Expo 2023

  • Slika /slike/Opcenito/Panel - Expo 2023 Zg.jpg
  • Slika

U četvrtak 4. svibnja 2023., državni tajnik Željko Uhlir prisustvovao je otvorenju izložbe montažnih kuća Modular Homes Expo 2023 koja se održava u Areni Zagreb od 4. do 7. svibnja 2023. pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Tom je prilikom održao pozdravni govor u kojem je istaknuo da je takva izložba došla u pravom trenutku, kada je sazrjelo vrijeme da se i u Hrvatskoj počnu u većoj mjeri primjenjivati efikasniji modeli gradnje.

Nadodao je kako u nedostatku stanova i poskupljenju klasične gradnje zbog nedostatka radne snage te sve većih ekoloških zahtjeva, moguće je primijeniti efikasnije metode gradnje. Montažna konstrukcija može uštedjeti troškove, no njezina primarna prednost je ušteda vremena i brži povrat investicije, odnosno brže useljenje. Zaključio je da će ova izložba sigurno biti dodatni poticaj montažnoj gradnji u Hrvatskoj.

Izložba Modular Homes Expo 2023 sa 40-ak tvrtki izlagača iz 7 država okuplja vodeće proizvođače montažnih i modularnih objekata u Europi kako bi predstavili svoje najnovije proizvode. Osim same izložbe proizvođača, održavaju se i brojni paneli s aktualnim stručnim temama.

Pisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo