Dužnosnici Republike Irske u nastupnom posjetu Ministarstvu

  • Slika /slike/Opcenito/Min_grad160323_3.jpg
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Dunja Magaš primila je u utorak, 14. ožujka 2023. u nastupni posjet veleposlanika Republike Irske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ruaidhriha Dowlinga i poželjela mu dobrodošlicu, uspješan mandat i sretan dan zaštitnika Irske – Svetog Patrika.

Na idućem sastanku održanom 16. ožujka 2023. veleposlaniku se pridružio i državni tajnik u Ministarstvu za stambena pitanja, lokalnu upravu i baštinu Republike Irske, g. Kieran O'Donnell.

S irskim dužnosnicima obostrano su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski bilateralni odnosi dviju država te su razmijenjena mišljenja o nekim aktualnim temama, a posebice o problematici stanovanja. 

Državni tajnik O'Donnel istaknuo je kao jedan od trenutno vodećih problema upravo krizu stanovanja zbog velikog priljeva ljudi u Irsku te prezentirao program izgradnje socijalnih stanova, a državna tajnica Magaš upoznala ga je s rezultatima programa društveno poticane stanogradnje i subvencioniranja stambenih kredita mladima i mladim obiteljima u Republici Hrvatskoj.
 
Zaključno je potvrđena otvorenost za daljnju suradnju i dijalog u iskazanim temama interesa, posebice na razini stručnih službi oba ministarstva te prijenos znanja i iskustava stručnjaka obje strane.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja