Fond za obnovu nastaviti će voditi Snežana Penović, njen zamjenik biti će Krešimir Dominis

Slika /slike/Opcenito/sastanak.jpg

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu donesena je Odluka o izboru i imenovanju ravnateljice Fonda za obnovu. Tako je na temelju provedenog javnog natječaja predložena i jednoglasno potvrđena dosadašnja privremena ravnateljica Snežana Penović.

Snežana Penović ovu funkciju obavljati će na mandatno razdoblje od četiri godine.
 
Penović je diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije.
 
Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku 2021. te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove a od prosinca 2021. obavljala je funkciju vršiteljice dužnosti ravnatelja. 
 
Podsjetimo, Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda za obnovu objavljen je 6. travnja 2022. godine a u zakonskom roku na javni natječaj prijave je podnijelo 13 kandidata od kojih je 8 kandidata ispunilo formalne uvjete natječaja. Za provođenje natječaja imenovano je posebno stručno povjerenstvo.
 
Istovremeno, na današnjoj sjednici Upravnog vijeća donijeta je i Odluka o imenovanju zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu, a tu će funkciju obavljati Krešimir Dominis, dosadašnji savjetnik ravnatelja Fonda odnosno direktor službe za praćenje tijeka obnove, izvještavanje i poslovne procese, kontrolu javne nabave iz EU Fonda solidarnosti.
 
Dominis je magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group. U Ministarstvo državne imovine u Upravu za trgovačka društva dolazi 2018. godine gdje radi do 2021. godine kad prelazi u Fond za obnovu.
 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova