Gradu Lepoglavi odobrena sredstva EU fondova

  • Slika /slike/Ministar/2019_01_21.lepoglava.1.jpg
  • Slika

Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar boravio je, u utorak 22. siječnja 2019. godine, u radnom posjetu Gradu Lepoglavi gdje je  gradonačelniku Marijanu Škvariću predao Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade gradske uprave. Dočekao ga je i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

Riječ je projektu energetske obnove zgrade gradske uprave, vrijednom 1,2 milijuna kuna koji je Grad Lepoglava prijavio na natječaj Ministartsva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Prihvaćanjem projektnog prijedloga, Gradu Lepoglavi odobreno je financiranje nešto više od polovice projekta odnosno više od 50 % ukupno opravdanih troškova. Radi se o iznosu od 606 tisuća kuna kojima će se sufinancirati realizacija projekta kojim se trenutna energetska razina zgrade gradske uprave u Lepoglavi planira podići na višu razinu – iz D razreda u C razred.

600 tisuća kuna za uređenje ove zgrade kako bi zgrada energetski bila efikasnija, ali i ugodnija za rad i ugodnija onima koji dolaze ovdje obaviti neke poslove. Bit će manja potrošnja energenata i ta sredstva će onda Grad moći uložiti za druge stvari koje su potrebne stanovnicima Lepoglave, za bolji standard, za bolje uređenje vrtića, škole, asfaltiranje cesta, rasvjete - poručio je ministar Štromar.

Ovo je 80 godina stara zgrada i zaista treba temeljitu obnovu, promjenu krovišta, vanjske ovojnice, uređenje podruma, uređenje sustava za grijanje toplom vodom, a napravit ćemo i prilaz za osobe s invaliditetom. Sredstva od ušteda uložit ćemo u čak dva dječja vrtića u Lepoglavi i sva djeca će moći pohađati vrtić. U posljednjih sedam godina dobili smo skoro sedam milijuna kuna za projekte iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi