​(HGK) - Poduzetnici iz BiH donirali građevinski materijal za Banovinu

Slika /slike/Ministar/2021_03_03-HGK.jpg

Privredna komora Federacije BiH u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom danas je u Petrinji organizirala primopredaju osam šlepera građevinskog materijala koje su poduzetnici iz BiH donirali za stradale u potresu na Banovini.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo i veze Mirjana Čagalj istaknula je kako su i gospodarstvenici u BiH ovom donacijom pokazali da imaju veliko srce i da su uvijek spremni pomoći potrebitima. „Moramo ubaciti u petu brzinu što se obnove tiče jer kreće sezona kad će nam i vremenski uvjeti ići na ruku. Ova donacija pomoći će da se obnove deseci kuća, ali nas čeka obnova stotina pa i tisuća objekata. Hrvatski graditeljski sektor ima iskustvo obnove i potrebne kapacitete koje smo predstavili državi. Podsjećam i Katalog hrvatskih proizvoda izrađen od HGK koji nudi cijeli asortiman potrebne opreme od provjereno kvalitetnih domaćih proizvođača“, kazala je Čagalj.
 
Predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić, je naglasio da već dugi niz godina surađuju s HGK na brojnim projektima. „HGK i Hrvatsku kao članicu EU gledamo kao na stariju braću koji pomažu BiH da što lakše prebrodi gospodarske probleme i trasira put ka Uniji. Ovo je bila prilika da uzvratimo pomoć pa smo bez oklijevanja, u samo 15-ak dana prikupili ovaj materijal i na tome se želim zahvaliti svim gospodarstvenicima koji su sudjelovali u donaciji“, poručio je Šantić. 
 
U ime Stožera civilne zaštite RH na primopredaji donacije bila je ravnateljica Uprave za graditeljstvo i procjenu vrijednosti nekretnina u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Katica Prpić, a ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ivana Živković.
 
Poduzetnici iz BiH su sveukupno donirali tri šlepera cementa, dva šlepera blok cigle i betonskih blokova te jedan šleper crijepa, a materijal će biti raspoređen u Sisak, Petrinju, Glinu i Hrvatsku Kostajnicu.
 
U ime gradonačelnika gradova u koji će građevinski materijal biti raspoređen zahvalio se gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. „Naše štete se mjere u milijardama kuna, ali ovo je jedna nova šansa za naš kraj, da se obnovi i gospodarski napreduje. Donacija naših prijatelja iz BiH nam daje jednu novu nadu da nas se neće zaboraviti. Na toj humanosti im od srca zahvaljujemo“, zaključio je Dumbović.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova