(HINA) - Ministar Štromar: Pregled dokumentacije za subvencionirane kredite bit će gotov do kraja tjedna

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u srijedu u Splitu da će ministarstvo do kraja tjedna pregledati dokumentaciju prijavljenih za subvencionirane kredite, nakon čega će svi oni koji imaju kvalitetnu dokumentaciju subvenciju i dobiti.

Kako je rekao ministar Štromar, zanimanje za subvencionirane kredite za stanove bilo je iznimno i 3033 mlade obitelji zatražile su kredit. Subvencijama i stanovima POS-a mladim ljudima želi se omogućiti da osim posla imaju i svoj vlastiti dom kako bi ostali u Hrvatskoj, istaknuo je.

U vezi s  POS-ovim stanovima za najam ministar je rekao kako intenzivno rade s gradonačelnicima i načelnicima koji pronalaze zemljišta za gradnju, a jedan dio zemljišta može darovati i država.

"Ako se vidi da se negdje mogu graditi POS-ovi stanovi, a država je vlasnik zemljišta, Ministarstvo državne imovine automatizmom poklanja taj prostor. Projekti se rade i u suradnji s APN-om, stanovi se grade. Hoće li biti stanovi za najam ili prodaju, sve ovisi o zainteresiranosti onih koji će biti u tim stanovima", dodao je ministar Štromar.


Pisane vijesti | Vijesti iz medija | Subvencioniranje stambenih kredita