(HINA) - Štromar: Pomoći ćemo svima nastradalima u klizištima

Slika /slike/press/2018_03_15-H.image.1.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar izjavio je, u subotu 17. ožujka 2018. godine, da će Vlada RH pomoći svim građanima čija je imovina stradala ili je ugrožena zbog klizišta, pojasnivši kako se pomoć, o kojoj je Vlada ovoga tjedna donijela zaključak, ne odnosi isključivo na stanovnike Hrvatske Kostajnice. 

Pojašnjavajući zaključak Vlade prema kojemu će se sanirati kuće ili osigurati neki drugi smještaj svim nastradalima zbog klizišta, Štromar je istaknuo da se to ne odnosi samo na Hrvatsku Kostajnicu, već na sva područja gdje se otvaraju klizišta.

"Ovaj zaključak nam omogućava da saniramo kuće svima s problemima klizišta ne samo trenutno pogođenom kraju. Nažalost bit će još klizišta i njime osiguravamo i sanaciju problema koji će se ubuduće događati", izjavio je Štromar.

Istaknuo je i dobar odaziv gradova i općina na javni poziv za sanaciju klizišta koji je prije desetak dana objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Intenzivno radimo na rješavanju ovog problema koji jako dugo postoji u Hrvatskoj, poručio je Štromar.

Zaključak u vezi sa stambenim zbrinjavanjem stanovnika Hrvatske Kostajnice i drugih područja stradalih zbog klizanja tla

Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini 

(Vlada RH) - Predsjednik Vlade: Pomoći ćemo svima koji su u Hrvatskoj Kostajnici ostali bez svojih domova i sredstava za život


Foto:www.hina.hrPisane vijesti | Vijesti iz medija | Stambeno zbrinjavanje