(HINA) Za energetsku obnovu Ekonomske škole u Vukovaru više od 3,3 milijuna kuna

Slika /slike/Opcenito/image_esi_skola.jpg

Završetak energetske obnove Ekonomske škole Vukovar, u koju jer uloženo 3,34 milijuna kuna, obilježen je u utorak 9. travnja 2019. godine prigodnim učeničkim programom, a školu je posjetio i gradonačelnik Ivan Penava te izrazio zadovoljstvo što će škola ubuduće ostvarivati veliku energetsku uštedu te s energetskog razreda E prijeći u razred C.

Riječ je o dobro realiziranom projektu gdje će uštede na energiji iznositi oko 67 posto. U financiranju projekta sudjelovalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja s 1,7 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova s 862.000 kuna i grad Vukovar s oko 760.000 kuna", poručio je Penava.

Istaknuo je kako je ovim projektom jedan derutan školski objekt doveden u jako dobro stanje, pri čemu je obuhvaćeno gotovo sve što se odnosi na energetsku učinkovitost.

Projektom započetim u travnju 2018. godine obuhvaćena je rekonstrukcija krovne konstrukcije, izolirani vanjski zidovi i stropovi, zamijenjena vanjska stolarija, kotlovnica prevedena za rad na biomasu, ugrađen solarni sustav za grijanje tople vode, na radijatore postavljeni termostati, zamijenjen sustav hlađenja i unutrašnje rasvjete na LED rasvjetu, te uveden sustav daljinskog očitanja potrošene energije.

"Uz uštedu na energiji ne manje važna je i činjenica da će djelatnici i učenici boraviti u puno kvalitetnijem i zdravijem okruženju", naglasio je Penava i dodao kako je u gradu u tijeku energetska obnova još četiri javna objekta, obećavši da će se grad redovito i dalje javljati na natječaje za energetsku obnovu.

Ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović podsjetila je da se školu ušlo 2006. godine, da se do sada radilo u izuzetno teškim uvjetima, ali da su se energetskom obnovom stekli uvjeti za sigurniji i kvalitetniji rad sa 238 učenika koliko trenutačno pohađa ovu školu.


 


Pisane vijesti | Vijesti iz medija | Energetska obnova - ESI fondovi