HRT4: Gostovanje u emisiji Zelena linija

Slika /slike/Opcenito/4.1.2024.HTV-Zelena-linija.jpg

Načelnica Sektora za zelenu urbanu infrastrukturu i kružno gospodarenje prostorom i zgradama, Ines Androić Brajčić uz Margaretu Zidar iz Energetskog instituta Hrvoje Požar, u četvrtak, 4. siječnja 2024., gostovala je u emisiji Zelena linija HRT-a 4, u kojoj je govorila o temama vezanima za razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima.

Tijekom emisije, bilo je riječi o važnosti i mnogim koristima koje razvoj zelene infrastrukture ima za urbana područja, i to ne samo u ekološkom, nego i u gospodarskom i društvenom smislu. Ukratko su objašnjeni brojni benefiti provedbe zelene urbane obnove u gradovima i općinama u Hrvatskoj, kao i perspektive za njezino financiranje iz sredstava Europske unije u sljedećem razdoblju, te razvoj novog europskog pravnog okvira koji će dodatno potaknuti obnovu zelenih područja i ekosustava u gradovima.
 
Također, načelnica Androić Brajčić dala je prikaz aktivnosti koje je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provelo, i koje nastavlja provoditi i u 2024. godini, na podizanju svijesti i jačanju znanja o važnosti i koristima zelene infrastrukture za održivi razvoj urbanih područja otpornih na ekološke i druge rizike.
 
Gostovanje načelnice Ines Androić Brajčić u emisije Zelena linija moguće je pogledati ovdje.

Stranica | Vijesti iz medija | NPOO