Hrvatska Kostajnica – stradalnici prošlogodišnjeg klizišta tla posjetili svoje nove buduće domove

Slika /slike/Slika 2.jpeg
U Hrvatskoj Kostajnici, dana 13. ožujka 2019. godine, u prostorijama grada Hrvatske Kostajnice održan je radni sastanak s obiteljima čiji su objekti stradali uslijed klizišta tla, do kojeg je došlo na ovaj dan prošle godine.
 
                Uz buduće korisnike obnovljenih obiteljskih kuća, sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, g. Predrag Štromar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, g. Nikola Mažar, državi tajnik Ministarstva državne imovine, g. Kruno Katičić te gradonačelnik grada Kostajnice, g. Dalibor Bišćan.
 
                Ovom prilikom budući korisnici obnovljenih stambenih objekata upoznati su sa trenutnim aktivnostima vezanim za useljenje u svoje nove domove. Predstavnici državnih tijela obavijestili su prisutne korisnike da su radovi na svim objektima završeni (6 kuća i 1 stan u državnom vlasništvu) te da se kroz nekoliko dana očekuju tehnički pregledi objekata. Paralelno sa navedenim, pristupa se donošenju Odluke kojom će se svakoj obitelji dodijeliti jedan od tih obnovljenih objekata, a isti će postati trajno vlasništvo budućih korisnika. Po donošenju Odluke o dodjeli stambenog objekta, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje započet će aktivnosti opremanja objekata. Aktivnost opremanja odnosi se na nabavu i ugradnju opreme i bijele tehnike za uređenje kuhinja, blagovaonica, dnevnog boravka, hodnika, wc-a, kupaonica i soba ovisno o broju članova kućanstva. Završetak svih navedenih aktivnosti i useljenje u svoje nove domove korisnici mogu očekivati do sredine travnja.
 
                Nakon održanog sastanka, sudionici sastanka zajedno sa prisutnim medijima obišli su dva obnovljena objekta na adresi Rosulje, 38 i Rosulje 84.   


 

Pisane vijesti