Ivanić-Gradu darovano državno zemljište za izgradnju prometnice

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/2020/Ivanić2.jpg

Ministar državne imovine Mario Banožić, u ponedjeljak 8. lipnja, s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ministrima Darkom Horvatom i Tomislavom Ćorićem, sudjelovao je na obilježavanju Dana Ivanić-Grada, gdje su predstavljeni važni i aktualni projekti u Ivanić-Gradu.


Tom su prigodom ministar Mario Banožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisali Ugovor kojim Republika Hrvatska daruje zemljišta Ivanić-Gradu za izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni, vrijednosti 357.100,00 kuna.
 
„Hvala ministru Banožiću, njegovim suradnicima i Vladi Republike Hrvatske na darovanju državnog zemljišta, koje nam je od izrazite važnosti. Današnje potpisivanje ugovora omogućava nam poboljšanje prometne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni, odnosno stvorit ćemo uvjete za privlačenje novih poduzeća i dodatnu aktivaciju naše zone.“, rekao je gradonačelnik Leš.
 
Ministar Banožić čestitao je Dan Grada Ivanić-Grada te izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo državne imovine moglo doprinijeti u projektima Ivanić-Grada, koji će bolju prometnu povezanost u Poduzetničkoj zoni. „Cilj Ministarstva državne imovine je aktivirati svu državnu imovinu, staviti je na raspolaganje jedinicama lokalne samouprave, koje će najbolje znati iskoristiti njene blagodati. Samo za ovu županiju, Ministarstvo je u četiri godine darovalo nekretnina u vrijednosti 19 milijuna kuna te izdalo 14 tabularnih isprava u razne društvene namjene.“, istaknuo je ministar Banožić prilikom obraćanja.
 
Nakon predstavljanja gradskih projekata otvoren je i Poduzetnički inkubator Ivanić-Grad.

Pisane vijesti