Izrađena aplikacija za pregled građevina nakon potresa

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja javno se zahvalio svima koji su se stavili na raspolaganje i neumorno rade da se svi objekti koji su oštećeni u potresu što prije pregledaju. Do sad je bilo preko 7000 prijava, a prijaviti se možete i dalje putem poveznice: https://bit.ly/2xj2zHM.

Sigurnost građana je sada prioritet. Ministar je pozvao sve građane na odgovornost te da se pridržavaju uputa Stožera. Moramo čuvati zdravlje i paziti jedni na druge - poručio je ministar.


23.03.2020. 10:39 Izrađena je aplikacija 'Prijava za pregled građevina nakon potresa'. Građani se mole da na ovoj poveznici popune prijavu - na taj način pomoći će i ubrzati procjenu štete.

Pristup aplikaciji - prijava za pregled građevina nakon potresa - LINK

Još jednom zahvaljujemo ljudima koji su jučer cijeli dan utvrđivali statičnost zgrada, a nastavljaju i danas, njih više od 150. Hvala još jednom svim službama, cijeloj struci, fakultetima i brojnim građevinarima koji su se bez zadrške stavili na raspolaganje.


22.03.2020. 16:12 - Prema informacijama s terena, od timova građevinskih stručnjaka koji pregledavaju zgrade, prijavljeno je oštećenje na više od 600 zgrada. U obilasku Zagreba trenutno je 55 timova sa više od 150 ljudi.  

Pisane vijesti