Izvješće o provedbi mjera iz Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_147963821.jpg

Prošle godine doneseni Zakon i Strategija upravljanja državnom imovinom su uvelike povećali transparentnost.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom, nakon što je Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije podnio Izvješće o provedbi mjera iz Akcijskog plana uz Strategiju suzbijana korupcije, isto je predstavio na sjednici Nacionalnog vijeća održanoj 30. lipnja 2015. godine.

Izvještaj po mjerama za Državni ured za upravljanje državnom imovinom, a navedenim u Akcijskom planu uz Strategiju suzbijanja korupcije potražite ovdje.

Na sjednici Nacionalnog vijeća u Hrvatskom saboru, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović podsjetio je da su lani doneseni Zakon i Strategija upravljanja državnom imovinom što je uvelike povećalo transparentnost.

Ostvareni su i značajni pomaci te su trgovačka društva u vlasništvu države ostvarila veću dobit nego ikada, u Registar državne imovine upisano je više od milijuna vlasničkih jedinica, istaknuo je predstojnik Pejnović te dodao kako su najveći problem neriješeni imovinsko – pravni odnosi čiji problemi se redovito adresiraju na Državni ured, iako pred sudovima Državni ured ima status kao i svaki drugi vlasnik.Pisane vijesti