Kreće subvencioniranje stambenih kredita - iskoristite jedinstvenu priliku za nepovratnu subvenciju polovice mjesečnih obroka prve četiri godine otplate kredita!

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u javnim glasilima i Narodnim novinama Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita. Subvencioniranje stambenih kredita za 2017. godinu, sukladno odredbama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, počinje danom objave a zahtjevi se zaprimaju od 4. rujna 2017. godine.
 
Zbog iznimnog interesa javnosti, dajemo dodatna pojašnjenja vezana uz prikupljanje i obradu zahtjeva u APN-u.
 
Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar donio je Odluku o raspodjeli sredstava osiguranih za subvencioniranje kredita kojom se ukupna sredstva namijenjena za subvencioniranje stambenih kredita dijele u omjeru 75% namijenjenih kupnji stana i 25% namijenjenih za kupnju ili izgradnju kuće. Ovakva odluka donesena je kako bi se omogućilo sudjelovanje u subvencioniranju i stanovnika iz onih područja Republike Hrvatske gdje je slaba ponuda stanova te kako bi se na taj način potaknula ravnomjernija dostupnost korištenja ovog vladinog programa. Također, istom Odlukom raspoređuju se i sredstva po kreditnim institucijama i to na način da se ograničava isplata ukupno najviše do 20% osiguranih financijskih sredstva predviđenih za subvencioniranje po pojedinoj kreditnoj instituciji odnosno banci. Takva raspodjela omogućit će pravedniju raspodjelu predviđenih novčanih sredstava.
 
U cilju što transparentnijeg i učinkovitijeg zaprimanja zahtjeva, a zbog očekivanog velikog interesa, u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama odradila je i određene pripremne aktivnosti.  Između ostaloga, angažirana je usluga zaštitara iz poslovnog tornja Zagrepčanka koji će se brinuti o redoslijedu dolazaka u i ispred poslovne zgrade te svaku osobu (dostavljača poslovne banke) koja pristupi u i ispred  poslovnog tornja, evidentirati (sat i minuta dolaska, ime i prezime, kao i pošiljatelja – poslovnu banku čiju dostavu vrši) te dodijeliti joj redni broj dolaska sukladno kojem će biti ispraćena do prostorija APN-a kad se za to ispune uvjeti odnosno nakon što poslovni toranj otvori svoja vrata. Nadalje, početkom radnog vremena u 7.30 dostavljači po ustrojenom redoslijedu zaštitara, jedan po jedan, ulaze u službene prostorije APN-a i na recepciji im se uručuje broj po kojem se pozivaju u prostorije urudžbenog odjela i predaju zahtjeve.
 
Napominjemo da je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama uputila i poziv GONG-u da prati sam tijek postupka zaprimanja zahtjeva.


Pisane vijesti | Informacija | Subvencioniranje stambenih kredita