Krstičević i Mažar u Kninu uručili ključeve stanova za troje pripadnika HV-a

Slika /arhiva/2019/Slika 001.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar u ponedjeljak su u Kninu trima pripadnicima HV-a uručili ključeve stanova u sklopu projekta zbrinjavanja kadrova MORH-a u Gradu Kninu. 
                                                                   
Uz ministra Krstičevića i državnog tajnika Mažara, na uručivanju ključeva stanova za troje pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić.
 
Ministar Krstičević je izrazio zadovoljstvo time što je upravo Knin grad u kojem se nakon Vukovara nastavio projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske.
 
- U našem obrambenom sustavu čovjek je najvažniji i najvrjedniji i zato mi je drago što smo od prošle godine krenuli sa stambenim zbrinjavanjem pripadnika Hrvatske vojske, poručio je.
 
Ministar Krstićević i državni tajnik Mažar najavili su nastavak provedbe projekta stambenog zbrinjavanja na ovom području, pa će se pripadnicima HV-a u siječnju dodijeliti dva stana, a oko proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza ključeve još nekoliko stanova.
 
U budućnosti je u planu dodjela stanova i u Petrinji i Benkovcu. Na ovaj način, korak po korak, stambeno zbrinjavamo pripadnike Hrvatske vojske, istaknuo je Krstičević.
 
Zahvalu na skrbi za pripadnike HV-a i njihove obitelji izrazila je poručnica Anela Misir, pripadnica 3. mehanizirane bojne Pauci, koja je primila ključeve stana.
 
Jedan od ciljeva ovog projekta dodatno potaknuti gospodarsku i demografsku obnovu Knina, u kontekstu zaštite temeljnih nacionalnih interesa na ovom području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.
 
Osim spomenutoj trojici pripadnika HV-a, u okviru programa Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  MORH je ove godine zbrinuo osam vojnika s obiteljima na području Vukovara, a iduće godine planira ih zbrinuti još 20 na području Hrvatske.

Pisane vijesti