Ministar Bačić Splićanima čestitao blagdan sv. Dujma i Dan grada Splita

  • Slika /slike/Ministar/2024_05_06_image-3H.jpg
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u povodu Dana grada Splita i blagdana sv. Dujma sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

U izjavi za medije, neposredno prije održavanja svečane sjednice, Splićanima je čestitao blagdan sv. Dujma poručivši da Split i dalje bude velik, ponosan i neponovljivi te naglasio kako Vlada u tom smislu posebno aktivno brine o Splitu, osvrnuvši se pritom na najvažnije projekte.
 
„Za vrijeme mandata ove Vlade pokrenuto je niz značajnih projekata, poput novog ulaza u Split na kojem se gradi prva faza, odnosno dionica od Vučevice na A1 koja uključuje i izgradnju 2,5 kilometra dugog tunela Kozjak. Jedan od najznačajnijih prometnih projekata je svakako izgradnja Multimodalne platforme splitske aglomeracije, u okviru koje je trenutno pred ishođenjem uporabne dozvole obilaznica Omiša“ istaknuo je ministar Bačić.
 
Podsjetio je kako je Vlada prošle godine preuzela obvezu isplate potraživanja 556 radnika i radnica bivšeg Dalmacijavina u ukupnom iznosu od 8,6 milijuna eura te dodao kako je kroz novo zakonsko rješenje, s ciljem funkcionalne i financijske decentralizacije upravljanja državnom imovinom, Splitsko-dalmatinskoj županiji na daljnje upravljanje predano više od tisuću predmeta državne imovine.
 
U sklopu današnje svečane sjednice Gradskog vijeća dodijeljene su nagrade zaslužnim građanima i organizacijama za postignute uspjehe na području društvenog i gospodarskog značaja za Grad Split.
 
Nagradu za životno djelo dobili su dr. Dejan Kružić, dr. Bratislav Lučin, viceadmiral Zdravko Kardum (posthumno), prof. Željko Baljkas i prof. Robert Kučić.
 
Osobne su nagrade dobili Branislav Bosanac, Tomislav Nikolić i Grozdana Ribičić, a skupne Taekwondo klub Marjan, Muški pjevački zbor Splitski liječnici pjevači, Jedriličarski klub Labud Split, Sveučilište u Splitu i Studentski katolički centar Split.
 
 

Pisane vijesti