Ministar Bačić u Velikoj Gorici – darovana nekretnina za Društveni i vatrogasni dom u Šiljakovini

  • Slika /slike/Ministar/2024_09_16_Velika_Gorica-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u društvu državnog tajnika Domagoja Orlića i suradnika, posjetio je u ponedjeljak 16. rujna 2024. Veliku Goricu i održao sastanak s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom. Ovo je njegov peti posjet gradu u proteklih 18 mjeseci otkako obnaša dužnost ministra, s ciljem rješavanja ključnih pitanja i projekata od interesa za Veliku Goricu.

Tema sastanka uz poslijepotresnu obnovu na velikogoričkom području bila je i raspolaganje državnom imovinom u cilju daljnjeg rasta i razvoja na području grada.
 
Ministar Bačić u svojoj je izjavi za medije istaknuo kako ima izvrsnu suradnju s gradonačelnikom Ačkarom i gradskom upravom.  „Ono što bih istaknuo, to je da smo u prethodnom periodu zajedno pokrenuli više projekata od velike važnosti za grad. Grad je izdao građevinsku dozvolu za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji će biti na području Velike Gorice. Darovali smo gradu i dio poduzetničkih zona koje, moram reći, ovaj grad iznimno uspješno realizira“.
 
Dodao je i kako je na području Velike Gorice poslijepotresna obnova završila na 22 lokacije sa 145 stambenih jedinica, dok je trenutno otvoreno 17 gradilišta od čega 8 gradilišta zamjenskih obiteljskih kuća te devet konstrukcijskih obnova koje su u različitim fazama realizacije. Što se objekata javne namjene tiče, ministar Bačić je istaknuo kako je na području Velike Gorice završena obnova škole i dječjeg vrtića koji bi trebali biti otvoreni već početkom listopada.
 
“Ono što je važno za daljnji razvoj grada je i novi zahtjev za dodjelu državnog zemljišta za poduzetničku zonu Kušanec od 55 hektara vrijednosti oko 25 milijuna eura“ dodao je ministar Bačić.
 
Gradonačelnik Ačkar istaknuo je kako je danas dobivena tabularna isprava za državnu nekretninu na području Šiljakovine koja je već desetljećima bila težnja stanovništva i društvenoga života jer je bilo nemoguće izgraditi vatrogasni i novi društveni dom bez ovoga darovanja. „Ovim dokumentom riješena je i ta najveća prepreka i na tome smo zahvalni“ kazao je gradonačelnik Ačkar. 
 
Dodao je kako je Velika Gorica grad koji se razvija, koji je vrlo poželjan za investicije međutim te investicije i poslovne zone ne možemo razvijati više na gradskom području i na gradskoj imovini koje više zapravo i nemamo jer je ona već iskorištena, za zgrade javne namjene ili kroz poslovne zone, stoga je plan graditi  na državnom zemljištu, konkretno u poslovnoj zoni Kušanec od 55 hektara. Tu očekujemo, u narednom periodu, otvaranje nove poslovne zone koja će također doprinijeti razvoju grada kao i podizanju standarda, samim time i komunalne naknade i doprinosa koji će znatno pomoći našemu gradskom budžetu da sve one zahtjeve naših sugrađana na što adekvatniji način riješimo - poručio je gradonačelnik Ačkar.
 
U sklopu posjeta, ministar Bačić i gradonačelnik Ačkar obišli su i gradilište zamjenske kuće obitelji Klisurić Keremendi u Velikoj Buni. Kuća bi trebala biti završena i u potpunosti opremljena do kraja ove godine.  Od veljače ove godine kada je započelo rušenje a nakon nje i izgradnja zamjenske obiteljske kuće, završeni su svi zidarski radovi u roh-bau fazi te je postavljeno krovište. Izvođač radova je GTM d.o.o., a stručni nadzor provodi SO-RA-ING d.o.o. Operativni koordinator projekta je  FiM inženjering d.o.o., a projektant MHM inženjering d.o.o.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova