Ministar Banožić na radnom sastanku sa županom, gradonačelnicima i načelnicima Splitsko-dalmatinske županije

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/SDŽ¸_22102019 (1).jpg

Ministar Mario Banožić sa suradnicima u utorak, 22. listopada, u Splitu održao je radni sastanak sa županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnicima i načelnicima Splitsko-dalmatinske županije.

Ministar Mario Banožić sa suradnicima u utorak, 22. listopada, u Splitu održao je radni sastanak sa županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnicima i načelnicima Splitsko-dalmatinske županije.
 
Glavna tema radnog sastanka bila je raspolaganje i aktiviranje državne imovine na području Splitsko-dalmatinske županije te prioritetni predmeti tamošnjih jedinica lokalne samouprave, kojih je 159.
 
Tom prigodom ministar Banožić i načelnik Općine Nerežišća Svemir Oblinović potpisali su Ugovor kojim Ministarstvo državne imovine daruje zemljište u Nerežišćima, ukupne površine 4687 m². Zemljište vrijednosti 1.520.000,00 kuna koristit će se za izgradnju športskog centra i rekonstrukcije parka „Borići“.
 
„Naš je cilj da državnu imovinu stavimo u funkciju, kako bi ona služila svim građanima Republike Hrvatske. Jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje znaju koje su njihove potrebe i kako iskoristiti potencijal državne imovine na njihovom području te upravo na ovakvim sastancima dobijemo najbolji uvid koji su njihovi problemi. Naglasit ću da je ključna suradnja na svim razinama, jer jedino tako možemo stvarati bolje uvjete za sve naše građane.“, rekao je ministar Banožić.
 
Župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo održanim radnim sastankom te naglasio kako je ovo primjer dobre prakse efikasnog rješavanja problema na terenu. „Splitsko-dalmatinska županija ima izrazito dobru suradnju s Ministarstvom državne imovine i zadovoljni smo sa svime što je dosada učinjeno za područje naše županije. Ta suradnja nastavlja se i dalje, a vjerujem da će nakon današnjeg sastanka jedinice lokalne samouprave još brže i učinkovitije riješiti i svoje ostale zahtjeve.“

Pisane vijesti