Ministar Banožić načelniku Barbana uručio Odluku o darovanju zemljišta

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Barban_1.jpg

U Barbanu, u nedjelju 18. kolovoza 2019. godine, ministar državne imovine Mario Banožić je prije 44. Trke na prstenac, u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića uručio načelniku Daliboru Pausu Odluku o darovanju zemljišta na kojem se nalazi trkalište i streljana na Gradišću. 

"Radi se o 17 tisuća kvadrata čestice koja je bila na korištenje Republici Hrvatskoj, a jedinica lokalne samouprave je već duži niz godina pokušavala doći do tog zemljišta s ciljem rješavanja imovinskopravih odnosa. Općina je to zatražila jer želi i dalje infrastrukturno projektirati i urediti ovaj prostor kako bi podigla kvalitetu same manifestacije", kazao je Banožić dodavši kako je resorno ministarstvo tu česticu dodijelilo sukladno zakonu. "Vjerujem da ćemo uskoro biti upoznati s detaljnim projektom", poručio je ministar.
 
Premijer Plenković istaknuo je kako je Trka na prstenac još jedan dokaz velike i bogate kulturne baštine Istre i Hrvatske.
"Ugovor kojim je država dodijelila općini zemljište na kojem se utrka održava dio je naše politike da sve što možemo decentralizirati i staviti u funkciju, osobito nekretnine, u ovom slučaju imovinu koja je važna za budućnost ove utrke, to i napravimo. To je svojevrsna simbolična poruka općini Barban i Društvu Trke na prstenac da Vlada želi da ova utrka bude iz godine u godinu što bolje uređena uređene i organizirana", poručio je premijer Plenković.  
 
Trka na prstenac viteška je igra koja se održava trećeg vikenda u kolovozu u Barbanu i koja je zadnjih godina postala zaštitnim znakom tog mjesta, te jedna od najpoznatijih ljetnih priredbi u Istri. 
 

Pisane vijesti