Ministar Darko Horvat preuzeo dužnost ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/2020/Primopredaja_24072020_1.jpg

Danas je u Ministarstvu državne imovine obavljena službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra državne imovine Maria Banožića i novog ministra Darka Horvata, koji preuzima resor prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar Banožić poželio je puno uspjeha u daljnjem radu te istaknuo kako je u prethodnom mandatu ubrzana aktivacija državne imovine, stvoren temelj za nove gospodarske investicije, ali i pojačana je suradnja s jedinicama lokalne samouprave.
 
„Državnom imovinom upravljali smo učinkovito i razumno, pažnjom dobrog gospodara. Ponosan sam što smo usvojili Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu, kao i Strategiju upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. – 2025., raspisali natječaje za strateške projekte, a najviše bih istaknuo što smo omogućili financiranje najamnine za sve one čiji su domovi stradali u potresu.“, rekao je Banožić.
 
Ministar Horvat čestitao je ministru Banožiću na svim dosadašnjim projektima te izjavio kako za državnu imovinu već postoji vizija i plan rada.
 
„Dvije su stvari na koje ćemo u narednom mandatu staviti naglasak u segmentu upravljanja državnom imovinom. S jedne strane, kao netko tko dolazi iz resora gospodarstva, želja mi je poduzetnicima staviti na raspolaganje svu neaktivnu imovinu i pružiti im priliku da je preuzmu, obnove, koriste, a dugoročno i otkupe po povoljnim uvjetima. Drugo, razmotrit ćemo opciju prodaje svih državnih udjela u onim kompanijama u kojima država nema utjecaja na donošenje poslovnih odluka.“, zaključio je Horvat

Pisane vijesti