Ministar državne imovine Goran Marić Općini Ernestinovo uručio odluku o darovanju nekretnine

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ernestinovo (1a).jpg

Dječji vrtići znak da ima budućnosti.

U utorak 4. srpnja 2017. godine ministar državne imovine Goran Marić bio je u radnom posjetu općini Ernestinovo gdje se susreo s načelnicom općine Marijanom Junušić.

Tom je prigodom  ministar Marić načelnici Junušić uručio odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske s ciljem implementacije u gospodarske i razvojne svrhe.

Riječ je o nekretnini na kojoj je nekada bila policijska ispostava Ernestinovo, a sadašnja općinska uprava Ernestinovo na njoj planira izgraditi suvremeni dječji vrtić.

„Aktivaciju neiskorištene državne imovine u malim ruralnim sredinama gledam kao ulaganje u našu budućnost. Ulaganje u oživljavanje i reanimaciju malih mjesta i sredina. Ovo je novi put u razvoju Općine Ernestinovo, ali i predložak koji vrijedi za čitavu Hrvatsku. Jer gdje ima potreba za vrtićima, ima i znakova i jamstva budućnosti“, rekao je ministar Marić.

„Jedan od prvih koraka od kada sam preuzela dužnost načelnice je da općina Ernestinovo ima vlastiti  vrtić. Ovom se prigodom zahvaljujem  hrvatskoj Vladi i ministru Goranu Mariću na suradnji te pomoći oko rješavanja ovog predmeta“, istaknula je načelnica Junušić.

Financiranje izgradnje dječjeg vrtića planira se sredstvima iz mjere 7.4.1 fondova Europske unije.

Pisane vijesti