Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao na konferenciji „Slavonija, mjesto vaše investicije“

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Slavonija_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je u petak, 10. svibnja 2019. godine u Otoku na konferenciji „Slavonija, mjesto vaše investicije“ koja se održava u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Grada Otoka.

Uz ministra Gorana Marića, na panel raspravi „Slavonija – poželjna investicijska destinacija“ sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja.

Tijekom panel rasprave, ministar Goran Marić je rekao: „U Vladinom projektu za Slavoniju, Ministarstvu državne imovine je u cilju aktiviranje neaktivne i zapuštene imovine te prepuštanje iste poduzetnicima. Ministarstvo intenzivno obrađuje zahtjeve jedinica lokalne samouprave za stavljanje u funkciju neaktivne državne imovine kroz darovanja, dodjelu na korištenje, prodaju nekretnina, izdavanja suglasnosti za prijavu na europske fondove. Na taj način je do sada stvoren temelj za investicije vrijedne cca 2 milijarde kuna na području pet slavonskih županija. Time je državna imovina postala bitan čimbenik gospodarske i demografske revitalizacije Slavonije.“

Pisane vijesti