Ministar Goran Marić darovao Gradu Vukovaru zemljište u vrijednosti od 99,3 mil. kn

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Vukovar_09052017_1.jpg

Danas, dana 9. svibnja 2017. godine, ministar državne imovine Goran Marić bio je u radnom posjetu Gradu Vukovaru.

Tom prilikom susreo se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom te potpisao Ugovor o darivanju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za izgradnju parkirališta uz novu Gradsku tržnicu i uređenje javne površine.

Riječ je o dvije čestice, ukupne tržišne vrijednosti od 99,3 mil. kuna, čiji prijenos u vlasništvo Grada Vukovara ima izniman značaj za gradsku upravu Vukovara, doprinosi čistijim imovinsko-pravnim odnosima u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te služi prije svega na dobrobit Vukovarkama i Vukovarcima.

„Ovaj ugovor rezultat je djelotvornosti ove Vlade i Ministarstva državne imovine. Iako je zahtjev Grada Vukovara odavno zaprimljen, realizirali smo ga tek nedavno, nakon sjednice Vlade održane u Vukovaru. Do sada su sve vlade deklaratorno stajale uz Vukovar, a ovo je jedan od prvih djelotvornih učinaka. Tako će biti i u buduće. Brzo smo reagirali na potrebe Grada Vukovara jer za sve što pridonosi razvoju grada, što može pomoći zapošljavanju i novim projektima Ministarstvo će biti tu. Nitko nema pravo zanemariti niti jedan djelić Hrvatske, a kamo li grad Vukovar prema kojem imamo poseban odnos i obvezu," rekao je ministar Goran Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Mariću na posjeti te izrazio zadovoljstvo jako dobrom suradnjom s Ministarstvom državne imovine.

„Ovim je Ugovorom spomenuta čestica prebačena u vlasništvo Grada Vukovara te su time imovinsko-pravni odnosi u potpunosti čisti. Naravno, zahvaljujući dobroj suradnji između Grada i Ministarstva, ta situacija nikada nije ni bila sporna. Planirali smo otvorenje već za travanj, no zbog problema s izvođačima dovršetak radova je pomjeren na lipanj. Bitno je da će nova tržnica biti izgrađena po najvišim europskim standardima," istaknuo je gradonačelnik Penava.

Pisane vijesti