Ministar Goran Marić dodijelio dva stana i darovao državno zemljište

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Trilj_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak, 25. rujna 2018. godine službeno je posjetio grad Sinj gdje je s gradonačelnicom Kristinom Križanac potpisao Ugovor o davanju na uporabu dva stana u vlasništvu Republike Hrvatske za stambeno zbrinjavanje građana slabijeg imovinskog stanja i ugroženog socijalnog statusa. Stanovi se gradu Sinju dodjeljuju na uporabu bez naknade i za vrijeme dok postoji potreba za stambeno zbrinjavanje.

Gradonačelnica Križanac zahvalila je ministru Mariću na dolasku i na velikoj podršci koju daje gradu Sinju i Splitsko – dalmatinskoj županiji. „Danas sam jako sretna jer smo uspjeli osigurati krov nad glavom za dvije obitelji. Izražavam zadovoljstvo i veliku zahvalu ministru Mariću i njegovim suradnicima što su omogućili da se ljudima u socijalnoj potrebi dodijele stanovi i što je Ministarstvo reagiralo promptno i riješilo predmet u roku 15 dana od kada je Grad Sinj poslao zamolbu. Ovo je jedan od primjera da državna administracija itekako može biti brza i učinkovita“, rekla je gradonačelnica Križanac.
 
U prigodi potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao: „U ovakvim trenucima čovjeka ispuni osjećaj zadovoljstva pri spoznaji da netko ovim rješenjem dobiva svoj obiteljski kutak. Ovi stanovi, ova imovina ovime ispunja svoju temeljnu svrhu: da koristi ljudima i tako čuva najvišu vrijednost – čovjekov život. Naša misija je upravo reanimirati, aktivirati zapuštenu, opustošenu, neupotrebljivu pa nekada i uništenu državnu imovinu. Čim smo dobili zahtjev Grada Sinja za potrebom za dva stana, Ministarstvo je reagiralo i pokazalo da Država postoji i da je susretljiva  u ovakvim okolnostima“.
 
U Trilju je ministar državne imovine i izaslanik premijera Andreja Plenkovića Goran Marić sudjelovao na proslavi Dana Grada Trilja i zaštitnika Svetog Mihovila Arkanđela.
 
Prigodom obraćanja na svečanosti, uz čestitke u svoje ime i ime predsjednika Hrvatske Vlade, ministar Marić je rekao: „Veliko mi je zadovoljstvo biti danas ovdje s vama u prigodi proslave Dana grada Trilja. U ovoj prigodi, posebno s radošću spominjem uručivanje odluke o darivanju državnog zemljišta za izgradnju buduće stambene zone Vedrine, i skoro potpisivanje ugovora o darivanju. Ako je ijedan grad toliko sretno baštinio plodove utemeljenja samostalnosti Republike Hrvatske, onda je to grad Trilj. Suverena i samostalna Hrvatska dala je Trilju atribut općine i potom grada. Dala mu naslov, ali i novu odgovornost koju je Trilj spremno preuzeo i neprekidno ju pokazuje. Stoga nije čudo što se u Trilju gradi nova stambena zona, novi poduzetnički sadržaji. Zbog svega očitujem zadovoljstvo Ministarstva državne imovine, i čitave Hrvatske Vlade zbog ovih činjenica. Rado bismo kad bi što više lokalnih sredina tražilo nekretnine za pokretanje novih projekata, novih stambenih zona, jer to znači da se život obnavlja, da se Hrvatska demografski reanimira. Stoga se danas svi ovdje u Trilju moramo dobro osjećati. Mi iz Ministarstva državne imovine naročito jer se ovom prigodom susrećemo sa živom stvarnošću, s dnevnim životom, na najljepši mogući način: državna imovina postaje prostor za izgradnju novih domova!" 
 

Pisane vijesti