Ministar Goran Marić na Danima hrvatskog pomorstva u Zadru

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Zadar_naslovna.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je u petak, 7. prosinca 2018. godine u Zadru na Danima hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe. Konferenciju o pomorstvu organiziralo je, drugi put zaredom, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
 

Uz ministra Gorana Marića, na panel raspravi o prijedlogu novoga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama te važnosti gospodarske valorizacije i zaštiti pomorskog dobra, sudjelovali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak i pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Tajana Huzak i načelnik sektora Ministarstva zaštite okoliša i energetike Miro Macan.
 
Tijekom panel rasprave, ministar Goran Marić je rekao: „Već godinama ne postoji odgovarajući zakonski okvir koji bi bio temelj za učinkovitije upravljanje i zaštitu pomorskog dobra. Svjedoci smo da mnoge aktivnosti koje se događaju na pomorskom dobru nisu prihvatljive za uređenu i civiliziranu demokratsku zemlju, a istodobno nisu odgovarajući prihodi od korištenja pomorskog dobra. Zato je ovaj Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama nužan. Ministarstvo državne imovine podržava zakon. Smatram da će on pridonijeti kvalitetnijem upravljanju državnom imovinom u segmentu pomorskog dobra.“
 

Pisane vijesti