Ministar Goran Marić na JANAF-ovoj Četvrtoj međunarodnoj konferenciji

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Janaf.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je u srijedu, 21. studenog 2018. godine na JANAF-ovoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Energetika i naftne kompanije u izazovima 21. stoljeća“.
 

Ministar državne imovine, koji je i predsjednik Skupštine JANAF-a, Goran Marić tom je prigodom rekao: „Kad je riječ o energetici, nijedna država ne smije sebi dopustiti luksuz  improvizacije, opuštenosti ili indiferentnosti. Naša znanja i uvidi moraju stalno biti svježi, recentni i anticipativni. Zato razumijevam razloge i motivaciju ovog skupa i njegova domaćina, društva JANAF, hrvatskog međunarodnog transportnog naftnog sustava. Ako pogledamo trenutni trend intenziviranja proizvodnje svih glavnih svjetskih proizvođača nafte, a time i pad cijena sirove nafte, onda vidimo da nafta ostaje među primarnim izvorima energije. U svjetlu tog pokazatelja, Hrvatska kao država manjeg gospodarstva, govoreći tehnički, ostat će još dugo, uz plin, značajni potrošač nafte kao primarnog energenta. Stoga je bitno da u tom smislu pokažemo odgovornost, čiji će argument i pokazatelj biti postojanje zdrave i primjenjive strategije“.

Na konferenciji koja je ove godine okupila više od dvije stotine uzvanika sudjelovali su poslovni partneri JANAF-a, kao i vodeći europski naftni i energetski stručnjaci kako bi razmijenili mišljenja, iskustva i informacije o izazovima energetskog i naftnog tržišta.

Pisane vijesti