Ministar Goran Marić na radnom sastanku u Splitu

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Split_radni_sastanak_13042018.jpg

Darovanje državnih nekretnina Gradu Splitu.

SPLIT, 13. travnja - Ministar državne imovine Goran Marić i državni tajnik Tomislav Boban u petak, 13. travnja 2018. godine posjetili su Split. Na radnom su sastanku s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom i suradnicima pripremali teme za sjednicu Vlade Republike Hrvatske, koja se planira 4. svibnja 2018. godine održati u Splitu.
 
Na radnom se sastanku posebno razgovaralo o darovanju i prenamjeni vojnoga kompleksa Dračevac. Ministar Goran Marić i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara suglasili su se da do najavljene sjednice Vlade Republike Hrvatske pripreme Odluku na temelju koje će se dio nekadašnje vojarne Dračevac darovati Splitsko-makarskoj nadbiskupiji za izgradnju ustanova odgojno-obrazovne namjene, a dio pak Gradu Splitu za izgradnju poslovne zone.
 
Nadalje, na sastanku je ministar Marić potvrdio da će Ministarstvo državne imovine Gradu Splitu darovati dvije građevinske čestice na području Splita, ukupne površine dvjesto tisuća metara četvornih. Zemljište je namijenjeno izgradnji POS-ovih stanova za branitelje. Sugovornici su dogovorili i da će do sjednice Vlade početkom svibnja pripremiti Odluke prema kojima Ministarstvo Gradu Splitu daruje na upravljanje 1659 garaža, vrijednih 104 milijuna kuna i hotel za samce, koji su izvorno u vlasništvu Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost darovanih nekretnina iznosi više od pola milijarde kuna.
 
Nakon sastanka ministar Goran Marić je naglasio da je „osjetljiv na nemar prema imovini“ u Hrvatskoj. „Slika zapuštene imovine moj je najbolji pokretač i motivator. Stoga sam se danas ugodno osjećao u Gradskom poglavarstvu Splita na radnom sastanku s gradonačelnikom Krstulovićem Oparom.
 
I ovom se prigodom vraćamo u stvarnost, u dnevni život, na najljepši mogući način: suradnjom s lokalnom zajednicom i s lokalnom upravom. Ali, što je potrebno naglasiti, za današnji je događaj bilo odlučujuće da smo ovdje u Splitu imali odgovornog sugovornika, suradnika, poticatelja, gospodina Krstulovića Oparu i njegove suradnike. Naš je pristup poznat: imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju", zaključio je ministar Goran Marić.
 
Gradonačelnik Splita Krstulović Opara kazao je pak da je sastankom potvrđena spremnost Ministarstva državne imovine, ministra Marića, i same Vlade da se državna imovina sustavno privodi svrsi. „Grad Split može i mora iskoraknuti i postati motor razvoja kako Županije tako i južnoga dijela Hrvatske,“ dodao je Krstulović Opara.

Pisane vijesti