Ministar Goran Marić posjetio Bjelovarski sajam

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Bjelovarski sajam (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić je u petak, 7. rujna 2018. godine s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem sudjelovao na otvaranju Bjelovarskoga međunarodnoga sajma u Gudovcu, koji se održava 26. put zaredom.

26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam službeno je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

U društvu potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bjelovarsko-bilogorskoga župana Damira Bajsa, gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka, predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, predsjednika Komore Federacije BiH Marka Šantića, ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća i direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca ministar Marić je iskazao potporu izlagačima kojih je deset posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Tom je prigodom ministar Marić izjavio: „Sajam pokazuje visoku organizacijsku razinu i snažnu posjećenost. Poseban dojam na mene su ostavili ambijent i raspoloženje izlagača, sudionika sajma. Ovdje danas vidim nasmijane ljude, vedra lica, vidim otvorene i nasmijane osobe, a to me posebno veseli. Prevladava pozitivno raspoloženje i ovakva bi nam trebala i društvena i poslovna klima u Hrvatskoj.”

Na pitanje novinara o predstavljanju novog Zakona o upravljanju državnom imovinom, ministar Marić je odgovorio: „Nema dijela Hrvatske u kojem nisam bio i predstavljao novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. Svugdje sam naglašavao, da je novi Zakon, nakon dvadeset sedam godina, usmjeren na aktiviranje zapuštene, opustošene, otete, uzurpirane, bespravno korištene imovine. Bjelovarsko-bilogorska županija je po svom odnosu prema državnoj imovini najpitomiji dio Hrvatske u kojem je učinjeno najmanje štete. Mobilizirat ćemo sve što je moguće ili kroz zakup, ili kroz korištenje u jedinicama lokalne samouprave ili kroz tijela državne uprave, ministarstva ili natječaje za prodaju, ali svakako imovinu ćemo staviti u funkciju. Već u ovoj i prošloj godini proračun je bogatiji za više od milijardu kuna, osigurane  su investicije od dvije milijarde, a za ovu smo godinu već izvršili proračunsku obvezu Ministarstva.” 

Na sajamskom prostoru Gudovac izlagači iz devet zemalja predstavili su proizvode i postignuća  u području  poljoprivrede, stočarstva, obrtništva, turizma i gospodarstva.

Pisane vijesti