Ministar Goran Marić primio je novog veleposlanika Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Petra Suska

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Veleposlanik Slovacke.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sastao se u srijedu, 26. rujna 2018. godine u Ministarstvu državne imovine s novim veleposlanikom Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Petrom Suskom.

Tema sastanka bila je razvoj gospodarske suradnje, zajedničke investicije, te novi zakon o upravljanju državnom imovinom.
 
Razgovarajući o imovini, ministar Marić je naglasio kako Ministarstvo planira aktivirati više desetljeća zapuštenu državnu imovinu. Dodatno će to omogućiti novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. „Novi zakon omogućit će brže aktiviranje državne imovine i pojednostaviti postupke davanja u zakup, koncesije ili prodaju. Investicije su temelj razvoja društva i vjerujem da će se realizirati mnogi investicijski projekti“, rekao je ministar.
 
Veleposlanik je Hrvatsku naveo kao važnog partnera za Slovačku. „Hrvatska je Slovacima omiljena turistička destinacija. Želimo sa Hrvatskom razvijati dugoročne strateške projekte, želimo investirati posebno na području gospodarstva i turizma“, rekao je veleposlanik.
 
Na kraju sastanka iskazan je obostrani interes za intenziviranje partnerskih i prijateljskih odnosa te spremnost za nastavak suradnje i poslovne komunikacije između dviju zemalja.

Pisane vijesti