Ministar Goran Marić u Istri potpisao ugovore vrijedne 33 milijuna kuna

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Istra_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak, 12. ožujka 2019. godine, posjetio je Općinu Pićan gdje je s načelnikom Ivanom Frankovićem potpisao Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju poduzetničke infrastrukture vrijednosti 25,6 milijuna kuna.

Načelnik Franković zahvalio je ministru Mariću na dolasku te na ekspeditivnosti koja se najbolje ogleda kroz brzo rješavanje imovinsko-pravnih problema, ali i razumijevanju potreba lokalne zajednice.
 
U prigodi potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao: „Današnji ugovori koje potpisujem u Istri predstavljaju ulog u buduće zapošljavanje, koji su uvjet svih uvjeta za jačanje gospodarstva i najboljih poticaja životu i njegovoj reanimaciji. Koliko ova Vlada i Ministarstvo državne imovine vrjednuju gospodarske programe, govori podatak da vrijednost darovanih zemljišta Istarskoj županiji za poduzetničke zone do danas iznosi 47,5 milijuna kuna.“
 
Nakon potpisivanja ugovora, Ministar se uputio prema Novigradu gdje je s gradonačelnikom Anteom Milošem potpisao Ugovor o darovanju zemljišta za proširenje Radne zone Vidal vrijednosti 1,3 milijuna kuna.
 
„Hvala Vladi Republike Hrvatske, ministru Mariću i njegovim suradnicima na kooperativnosti i rješavanju ovog, za nas važnog predmeta. U zoni Vidal planiramo nastavak investicija i projekata za stvaranje uvjeta za održavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je gradonačelnik Milos.
 
„Poduzetničke zone su nezamjenjive kao ideje i investicije za pripremu infrastrukture i za poduzetničke akcije i zapošljavanje u jedinicama lokalne samouprave. To činimo aktiviranjem imovine, jer je upravo imovina klica i čuvarica života,“ rekao je ministar Marić.
 
U Umagu, ministar Marić i gradonačelnik Vili Bassanese potpisali su Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju reciklažnog dvorišta i deponija za građevinski otpad u zoni Valdemat. Vrijednost darovane nekretnine je 6,1 milijun kuna.
 
Gradonačelnik Bassanese uz zahvalu Ministarstvu državne imovine i ministru Mariću, je rekao: „Današnji dan je veliki korak prema budućnosti i dodatni poticaj za razvoj našeg grada. Ovim ugovorom riješit će se problematika divljih deponija na širem području Umaštine. Hvala Ministru na dolasku, suradnji i brzini rješavanja predmeta.“
 
„Veseli me kad nešto što je državno darujemo jedinicama lokalne samouprave. U rijetko kojoj ulozi država pokazuje svoju dobrobit kao u činu darivanja imovine za potrebe stvarnog  života. A kad je to za program očuvanja okoliša, to dobiva dodatnu snagu. Projekt koji se pokreće ovim ugovorom, potvrđuje da u gradu Umagu imamo ozbiljne i odgovorne partnere koji imaju pravo računati na budućnost. Jer čuvanje okoliša potvrđuje čuvanje zdravlja, a time i budućnosti“, rekao je ministar Marić.
 
Nakon potpisivanja ugovora, ministar Marić se uputio prema Poreču na radni sastanak s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, na kojem se razgovaralo o aktiviranju državne imovine na području Grada Poreča. Gradonačelnik i njegovi suradnici izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom s Ministrom te pohvalili suradnju s Ministarstvom državne imovine.
Tom je prigodom Ministar s direktorom komunalnog poduzeća „Usluga Poreč d.o.o.“ Milanom Lakovićem potpisao Ugovor o uporabi zemljišta za potrebe parkinga, uz naplatu.
 

Pisane vijesti