Ministar Goran Marić u službenoj posjeti Petrinji

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/gm1.jpg
Danas, 28. srpnja 2017. godine ministar državne imovine Goran Marić boravio je u službenoj posjeti Petrinji gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i suradnicima. Tema sastanka bila je rješavanje državne imovine na području grada Petrinje.

Na samom početku Gradonačelnik je Ministra upoznao sa devastiranim objektima koji se nalaze u strogom centru grada, a koji su kako je kazao gradonačelnik važni za društveni, gospodarski i politički život Petrinje i njenih građana.
„Zahvaljujem se Vama i Vašim suradnicima što ste dali doprinos da pojačamo komunikaciju koja je osnovna abeceda ne samo političke kulture nego i života na području koje trajno zaostaje u razvoju, a to je grad Petrinja“, rekao je Gradonačelnik naglasivši da je siguran kako će se neki od prioritetnih projekata riješiti do kraja ove godine.

Ministar Marić naglasio je kako je petrinjski gradonačelnik među prvima reagirao na dopis Ministarstva upućenog županima, gradonačelnicima i načelnicima u kojima ih je pozvao da predlože nekoliko imovinskih pitanja koja su, prema njihovom viđenju, prioritetna za njihove županije, gradove i općine.
„Vlada Republike Hrvatske ima senzibilitet za sve ono što je Petrinja doživjela u ratu, ali i senzibilitet za potrebe Petrinje, za razvoj ovoga kraja jer je ono poprilično ugroženo kad je u pitanju iseljavanje i gospodarska aktivnost. Razmotrili smo već neke prioritete  i mogu obećati da ćemo do kraja godine riješiti bar dva“, kazao je ministar Marić dodavši da je prošle godine riješen projekt Dumače.
„Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa bitno će pridonijeti gospodarskoj aktivnosti, zadržavanju mladih, ali i razvoju grada. U Ministarstvu državne imovine uvijek ćete imati partnera“, rekao je ministar Marić.

Nakon sastanka Ministar i Gradonačelnik obišli su Petrinjsku kuću zdravlja koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Pisane vijesti