Ministar Goran Marić u službenom posjetu Ličko-senjskoj županiji

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Ministar Goran Marić (9).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić s pomoćnicom ministra Ivanom Pintar u petak, 29. lipnja 2018. godine u zgradi županije u Gospiću održao je radni sastanak s ličko senjskim županom Darkom Milinovićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja Ličko-senjske županije.

Na radnom sastanku ministar Marić je prisutne čelnike lokalnih uprava upoznao s novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom koji je sredinom lipnja stupio na snagu. Razgovaralo se i o raspolaganju državnom imovinom u korist jedinica lokalne i regionalne samouprave.
 
Župan Milinović, gradonačelnici i načelnici izrazili su veliko zadovoljstvo novim Zakonom i održanim sastankom s ministrom Marićem. Tom je prigodom župan rekao: „Mogu samo očitovati naše veliko zadovoljstvo ovim novim Zakonom. Ovo je povijesni trenutak. Po prvi puta Država Zakonom ne oduzima imovinu jedinicama lokalne i regionalne samouprave već im daje. Zakon o upravljanju državnom imovinom će jedinicama lokalne i regionalne samouprave olakšati rješavanje imovinskopravnih odnosa, otklonit će mnoge prepreke te će omogućiti lakše upravljanje imovinom“, rekao je župan Milinović.
 
„Sastanak je bio učinkovit i svrsishodan. Više koristi ovakav sastanak nego stotine telefonskih poziva i dopisa. Upoznao sam sve s mogućnostima i prednostima koje novi Zakon donosi jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Naš cilj je na području svih županija aktivirati zapuštenu, opustošenu i otuđenu imovinu Republike Hrvatske i staviti je u funkciju i to smo novim Zakonom i predvidjeli. To je reformski Zakon Republike Hrvatske. Novi Zakon je pouzdan, životan, uravnotežen, zdrav, motivirajući, nije stranački, nije zakon grupacija ni kartela. On je Zakon mogućnosti, rješenja, susretljivosti, povjerenja. To je Zakon od nacionalnog interesa koji će najviše pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Naša lokalna samouprava služi da Hrvatska bude blizu ljudima i na raspolaganju stvarnom životu“, rekao je ministar Goran Marić.
 
Tom je prigodom ministar Goran Marić uručio gradonačelniku Senja Sanjinu Rukavini Ugovor o kupoprodaji stana za izgradnju spomen sobe. Ugovor je sklopljen na temelju prethodne Odluke o prodaji nekretnine.
 
 

Pisane vijesti