Ministar Goran Marić u službenom posjetu Orebiću i Korčuli

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Korcula_naslovna.jpg

U Općini Orebić i Gradu Korčuli, u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić održao je radne sastanke, s načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem i načelnicima s područja Pelješca i Mljeta te s gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom i načelnicima općina na Korčuli.

Teme sastanaka bile su aktiviranje državne imovine i pripreme za sjednicu Vlade na Hvaru 26. listopada 2018. godine.
 
U Općini Orebić dogovoreno je koje će se odluke donijeti na sjednici Vlade za to područje. „Zbog požara ovi zadnji dani za Orebić nisu dobri, ali vjerujte mi, današnji dan može sve to popraviti zahvaljujući Vladi i ministru Goranu Mariću s kojim imamo plodnu i vrlo dobru suradnju. Temeljem zaključaka sa sastanka riješit ćemo krucijalne probleme Orebića koji nisu riješeni 30 godina“, rekao je načelnik Ančić.
 
Tom prigodom ministar Marić je rekao: „Misija Vlade je pomoći rubnim područjima Hrvatske. Interes Vlade, Ministarstva i lokalne samouprave je da mladi ljudi ostanu na svom području, da ovdje vide budućnost, da se rađaju novi životi, a to mogu samo ako imovina koja je uz njih postane njihova. Stoga ćemo za sjednicu Vlade na Hvaru pripremit tridesetak odluka koje se odnose na područje Pelješca, Mljeta i Korčule. Imovina je najveća veleposlanica života i aktivacijom imovine vratit će se život u ove krajeve“.
 
Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris zahvalio je ministru Mariću na dolasku i uspješno održanom sastanku. „Na sastanku smo došli do rješenja koja će koristiti svim stanovnicima otoka Korčule, da se državna imovina koja već dugi niz godina stoji zapuštena i neiskorištena prepusti jedinicama lokalne samouprave“, rekao je gradonačelnik Fabris.
 
Ministar Goran Marić podsjetio je kako ovakve sastanke održava diljem Hrvatske, a ovaj na Korčuli ocijenio je plodonosnim i korisnim, kako za Ministarstvo tako i za jedinice lokalne samouprave. “Hrvatska je zemlja otoka, i ne možemo dopustiti da otoci budu i ostanu  izdvojeni, a još manje zapušteni. Upravo će otoci aktivirati ono što je desetljećima bilo zapušteno, a time i beživotno. Ako igdje u Hrvatskoj treba života, onda su to otoci. Projekti jedinica lokalne samouprave, na najbolji su način i projekti Ministarstva državne imovine, time i Republike Hrvatske, jer to su zajednički projekti. Novi Zakon o upravljanju državnom imovinom ide najviše na dobrobit jedinicama lokalne samouprave. Zakon je istinski i reformski. Mnoga imovina će se aktivirati i reanimirati, a reanimacijom imovine, reanimirat će se i život na otocima“, rekao je ministar Marić.
 
Tom je prigodom ministar Goran Marić s načelnicom Općine Vela Luka Katarinom Bikić potpisao Ugovor o darovanju nekretnine za potrebe proširenja mjesnog groblja površine 5.652 metara kvadratnih. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 3.850.000,00 kuna.
 
 

 

Pisane vijesti