Ministar Goran Marić u službenom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Virovitica.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima u utorak, 29. svibnja 2018. godine u obnovljenoj kuriji Janković u Kapela Dvoru održao je radni sastanak sa županom virovitičko-podravskim Igorom Androvićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja Virovitičko-podravske županije.

Tema radnog sastanka bila je raspolaganje državnom imovinom u korist jedinica lokalne samouprave.
 
Iskazavši zadovoljstvo održanim sastankom s ministrom Marićem, župan Andrović tom je prigodom rekao: „Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima što su danas posjetili našu županiju i na suradnji koja je vrlo korektna i plodna. Ministrovo izlaženje na teren i održavanje sastanaka sa županima, gradonačelnicima i načelnicima diljem Lijepe naše dobar je primjer rješavanja predmeta. Ovim primjerom pokazalo se da državna administracija itekako može biti učinkovita i brza“.
 
„Najveći i najvažniji partner Ministarstva državne imovine su jedinice lokalne samouprave. Današnji sastanak bio je potreban, dragocjen i plodonosan. Ministarstvo državne imovine će rješavanjem predmeta pridonijeti da svi gradovi i općine dobiju novu sliku, novu razglednicu svoga mjesta. I u Virovitičko-podravskoj županiji ćemo aktivirati sve što je zapušteno i staviti u funkciju. Na taj ćemo način potaknuti investicijski ciklus i zapošljavanje na ovom području što je od presudne važnosti za opstanak mladih u Republici Hrvatskoj“, rekao je ministar Marić, dodajući kako su sve gradonačelnike i načelnike informirali o novom zakonu o upravljanju državnom imovinom i koje će koristi od zakona imati jedinice lokalne samouprave.
 
Tom je prigodom ministar Goran Marić s gradonačelnicom Grada Orahovice Ana Marijom Petin potpisao Ugovor o darovanju nekretnine površine 39.648 četvornih metara u svrhu sanacije i uređenja sanitarnog odlagališta komunalnog otpada „Tuk“. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 749 tisuća kuna.
 
Istodobno ministar Goran Marić uručio je zamjeniku načelnika Općine Pitomača Marinu Aragoviću Odluku o darovanju nekretnina ukupne površine 13.228 četvornih metara u svrhu formiranja građevne čestice i građenja sportsko rekreacijskog centra Pitomača. Tržišna vrijednost  darovanih nekretnina iznosi 850 tisuća kuna.
 
 

Pisane vijesti