Ministar Horvat: Stvoreni svi preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu

  • Slika /slike/Ministar/IMG_4980.jpg
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine danas je održana 3. sjednica Upravnog vijeća Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije tijekom koje je, među ostalim, donesena odluka o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja/ice i zamjenika/ce ravnatelja/ice Fonda.

Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama te na internetskim stranicama Fonda, a prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana. Budući ravnatelj imenuje se na mandat od 4 godine, a od potencijalnih kandidata očekuje se najmanje 10 godina radnog iskustva, od kojih najmanje 5 godina na rukovodećim položajima.

Danas su usvojene i odluke o donošenju Poslovnika o radu Upravnog vijeća, Pravilnika o radu Fonda, Pravilnika o ustrojstvu i sistematizaciji te Pravilnika o unutarnjoj reviziji.

„Usvajanjem Statuta, Poslovnika i Pravilnika stvoreni su svi preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu. Ovo je iznimno važan korak za predstojeći proces obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.“ poručio je ministar Darko Horvat.

Donošenje ovih akata bila je obveza Fonda, a njima se uređuju naziv, sjedište, pečat i zaštitni znak Fonda, djelatnost, zastupanje i predstavljanje, unutarnje ustrojstvo, ovlasti i način odlučivanja tijela Fonda, imovina i financijsko poslovanje Fonda, međusobna prava i obveze osnivača i Fonda, javnost rada, opći akti te druga pitanja značajna za obavljanje djelatnosti i poslovanje Fonda.

Sjednici su prisustvovali ministar Darko Horvat, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Zrinušić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, pročelnica Gradskog ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zareba Sanja Jerković te predstavnici Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova