Ministar Horvat u Vinkovcima razgovarao o poduzetničkoj zoni Zalužje

Slika /slike/Opcenito/propis.savjetovanje.jpg

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je kako će država vrlo brzo darovati 110 hektara državnog zemljišta gradu Vinkovci za proširenje postojeće poduzetničke zone Zalužje.

"U roku pet godina grad Vinkovci morat će tu zonu opremiti pripadajućom poduzetničkom infrastrukturom. Sve ono što će se dobiti prodajom poduzetničkih parcela bit će namjenjeno podizanju poduzetničkog standarda", rekao je Horvat, ustvdivši kako je dobro i kvalitetno radno mjesto najbolja demografska mjera.

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj je danas 348 poduzetničkih zona, od čega je u punoj gospodarskoj aktivnosti njih više od 250.

"Ono što je interesantno je da smo u proteklih godinu dana darovanjem državnog zemljišta u funkciju stavili devet velikih poduzetničkih zona. Pred nekoliko dana smo istu stvar napravili i za Rimac automobile koji će na dva velika državna zemljišta napraviti iznimno vrijednu investiciju, razvojno-proizvodni centar, vrijedan više od 100 milijuna eura", rekao je Horvat.

Gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića pozvao je da krene upravo tim putem.

"Dakle, samo tim putem, ne treba ni lijevo, ni desno. Isto ono što s događa u Stupniku i Svetoj Nedelji treba napraviti i ovdje u Vinkovcima", poručio je ministar Horvat.

Bosančić je ustvrdio kako će proširenje sadašnje poduzetničke zone Zalužje na dodatnih 110 hektara jamčiti da će Vinkovci i u nadolazećim godinama moći računati na gospodarski rast.

"Moći ćemo ići u smjeru velikih tvrki i bit će to mjesto stvaranja novih radnih mjesta", rekao je, dodajući da gradska uprava već pregovara s nekim tvrtkama oko dolaska u novi dio zone Zalužje.

Po njegovim riječima, oko 42 posto gospodarske aktvinosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji događa se upravo u Vinkovcima u kojima postoji nekoliko gospodarskih zona. No, u njima, kaže, više nema ni kvadrata zemljišta koji bi se mogao ponuditi investitorima.

Na sastanku na kojemu se razgovaralo o projektu bio je i ministar obrane Mario Banožić, koji je istaknuo da su, uz samu zone Zalužje, važne i popratne investicije poput ulaganja u ceste koje se moraju izgraditi kako bi se zona Zalužje što bolje bolje povezala s autocestom te drugim područjima unutar Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: HINAPisane vijesti | Vijesti iz medija | Državna imovina